2021. Szeptember 26. | Jusztina

Műfajteremtő

Farkas Róbert zenész, a Budapest Bár zenekar alapítója és vezetője a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült.


Farkas Róbert egészen korán, ötéves korában kezdett hegedülni, kiskamaszként már a 100  Tagú cigányzenekar tagjaként járta a világot. Rövid időn belül a zenekar vezető prímása lett, miközben elvégezte a Zeneakadémiát.

Megismerve a hazai alternatív zenét létrehozta zenekarát, a Budapest Bár, akikkel karöltve a régi hagyományokra épülve új értelmezést adott a kávéházi cigányzenének Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait. A rég elfeledett dallamok az ő közvetítésükkel lettek újra népszerűek és váltak a kultúránk részévé

Három év után, március 15-én új lemezzel jelentkezett a Farkas Róbert prímás által 2007-ben alapított, legendás Budapest Bár. Az eredetileg egy lemezre összeállt zenekarnak az idei immár a nyolcadik sorlemeze.

 

A Ha megtehetnéd c. új lemez témája a szerelem, a vágy, címadó dalát Lovasi András írta. 

Az albumon tizenegy énekes - Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztián, Tóth Vera - és a Budapest Bár öt kiváló zenésze tizennégy dallal szerepel.

 

A CD-n négy vadonatúj dal - Lovasi András, Frenk, Szűcs Krisztián, Keleti András szerzeményei - valamint új feldolgozások és koncert kedvencek is helyet kaptak. 

Kövess minket!