2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Zuhair Murad 2024/tavasz...

Következő

Armani Privé – 2024 Tavaszi couture...

Valentino – 2024 tavasz

Pierpaulo Piccioli, a Valentino kreatív igazgatója 2024 tavaszi kollekciójuk kapcsán nyilatkozta:„Meg kell tartanunk a nők szabadságát, hogy kifejezhessék magukat, hogy nagyon szabadon fejezzék ki testüket. A legrosszabb az, hogy a kormány azt mondta a lányoknak, hogy „vigyázz, mit viselsz”. Szerintem a feminizmus a nők szabadsága, hogy azok legyenek, akik.

 

A megalkotott outfitek hűek a szavaihoz – tele van a különböző stílusok váltakozásával. A kollekcióban nagyszerű nadrágkosztümök és kabátok, hozzáillő hosszú szoknyával párosítva; csípőnél csavart leomló selyem pólóruhák, felsőingek, rövidnadrágok, farmerek találhatók. Az általa bemutatott lebilincselő kollekció elbűvölő modelljei: a kivágott hímzéstechnikával készült ruhák egyfajta ketrechatást keltenek.  

 

„Nem dekorációként akartam használni a hímzést, hanem szerkezetként, amely önmagában is szövetté válik” – mondta Piccioli. „Azt hiszem, ez a leglátványosabb kollekció, amit készítettem; a testet mutatja, de másképp.” Az ötlet az olasz reneszánsz belső terekben megszokott, alacsony domborműves építészeti díszléceken alapult, különös tekintettel a Sala Biancára, az emeletes firenzei palotára, ahol Valentino 1968-ban először vált híressé teljesen fehér kollekciójával.

 

 

Előző

Zuhair Murad 2024/tavasz...

Következő

Armani Privé – 2024 Tavaszi couture...

Kövess minket!