2024. November 12. | Jónás, Renátó
Előző

Húsvéti pite...

Következő

Szarvas filé mézes-citromos mártássa...

Húsvéti töltött kalács

Hozzávalók:

25 dkg liszt
4 g szárított élesztő
1 tojás + 1 sárgája a kenéshez
0,25 dl olaj
1 tk cukor
1 tk só
25 dkg kötözött pulykasonka, felkockázva
1 ek tejszínes tormakrém

 

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a szárított élesztővel, a sóval és a cukorral. Hozzáöntünk 1,25 dl langyos vizet, az olajat, és 1 felvert tojást. Tíz percig dagasztjuk, majd lefedve hagyjuk duplájára kelni. Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, a téglalapot képzeletben hosszában három részre osztjuk. A középső részt megkenjük tormakrémmel, és beterítjük felkockázott sonkával. A két szélső részt pizzavágóval vagy késsel kb. 2 cm-enkémt ferdén bevagdaljuk. Az így kapott csíkokat felváltva a középső részre hajtjuk. Megkenjük tojássárgával, és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

fotó és recept: Gallicoop

Előző

Húsvéti pite...

Következő

Szarvas filé mézes-citromos mártássa...

Kövess minket!