2025. Július 08. | Ellák
Előző

Olasz ízek...

Következő

Garnélás tészta...

Krémes toszkán fehérbabos egytálétel

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj

1/2 csésze apróra vágott hagyma

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 (425 g-os) konzerv cannellini bab, leöblítve és lecsepegtetve

1  konzerv articsóka szív, lecsepegtetve

1/2 csésze olajban csomagolt, aszalt paradicsom, apróra vágva

1 evőkanál apróra vágott friss oregánó, vagy 1 teáskanál szárított oregánó, plusz még egy kis díszítéshez (elhagyható)

1/2 teáskanál őrölt pirospaprika

1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors

1/4 teáskanál só

1/2 csésze zöldségleves

1/2 csésze tejszín

4 csésze tépett kelkáposzta vagy spenót

1/3 csésze reszelt parmezán sajt

 

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagyon nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát; pároljuk puhára, körülbelül 4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pároljuk további 30 másodpercig.

Adjuk hozzá a babot, az articsóka szíveket, az aszalt paradicsomot, az oregánót, az őrölt pirospaprikát, a fekete borsot és a sót és keverjük össze. Öntsük hozzá a húslevest és a tejszínt; forraljuk fel, majd főzzük lassú tűzön, időnként megkeverve, 5 percig, amíg enyhén besűrűsödik.

Adjuk hozzá a kelkáposztát, és vegyük takarékra a lángot. Főzzük, amíg a kelkáposzta puhulni nem kezd, gyakran kevergetve, további 2-3 percig. Vegyük le a tűzről. Szórjuk meg a sajttal, és keverjük össze; díszítsük további apróra vágott friss oregánóval.

 

 

Előző

Olasz ízek...

Következő

Garnélás tészta...

Kövess minket!