Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze apróra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 (425 g-os) konzerv cannellini bab, leöblítve és lecsepegtetve
1 konzerv articsóka szív, lecsepegtetve
1/2 csésze olajban csomagolt, aszalt paradicsom, apróra vágva
1 evőkanál apróra vágott friss oregánó, vagy 1 teáskanál szárított oregánó, plusz még egy kis díszítéshez (elhagyható)
1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1/4 teáskanál só
1/2 csésze zöldségleves
1/2 csésze tejszín
4 csésze tépett kelkáposzta vagy spenót
1/3 csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy nagyon nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát; pároljuk puhára, körülbelül 4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pároljuk további 30 másodpercig.
Adjuk hozzá a babot, az articsóka szíveket, az aszalt paradicsomot, az oregánót, az őrölt pirospaprikát, a fekete borsot és a sót és keverjük össze. Öntsük hozzá a húslevest és a tejszínt; forraljuk fel, majd főzzük lassú tűzön, időnként megkeverve, 5 percig, amíg enyhén besűrűsödik.
Adjuk hozzá a kelkáposztát, és vegyük takarékra a lángot. Főzzük, amíg a kelkáposzta puhulni nem kezd, gyakran kevergetve, további 2-3 percig. Vegyük le a tűzről. Szórjuk meg a sajttal, és keverjük össze; díszítsük további apróra vágott friss oregánóval.