Hozzávalók (4 személyre):
400 g kelkáposzta
250 g kölestészta
320 g csirkecombfilé (bőr nélkül)
25 g olívaolaj
25 g csökkentett sótartalmú szójaszósz
40 g méz
30 g vaj
fűszerek: só, bors, füstölt pirospaprika, fokhagyma
40 g dió
Elkészítés:
Egy lábasban bő, enyhén sós vizet forralunk, és ebben a kölestésztát a csomagoláson jelzett idő alatt megfőzzük. A csirkecombfilét közepes darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olajat, a füstölt pirospaprikát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a borsot. A csirkét alaposan beforgatjuk a pácba, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ezután egy forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük a húsnak. Egy nagyobb serpenyőben a mézet és a vajat közepes lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelt, és folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk. Kevés sóval és borssal ízesítjük. A kifőtt és leszűrt kölestésztát összeforgatjuk a karamellizált kellel. Tálaláskor a csirkecombfilével együtt kínáljuk, a tetejére pedig durvára tört diót vagy mandulát szórunk.
Tápanyagtartalom(1 adagban):
Energia: 575 kcal; Fehérje: 29 g; Szénhidrát: 56 g; Rost:14 g; Zsír: 23 g, ebből telített: 7 g;
Nátrium: 147 mg; Kálium: 870 mg. (16)
Forrás: MDOSZ - Táplálkozási Akadémia