2024. November 13. | Szilvia
Előző

Narancsos pulyka spenóttal és mandulá...

Következő

Kávés bacondzsem...

Kölestészta kelkáposztával, sült csirkecombbal

Hozzávalók (4 személyre):

400 g kelkáposzta

250 g kölestészta

320 g csirkecombfilé (bőr nélkül)

25 g olívaolaj

25 g csökkentett sótartalmú szójaszósz

40 g méz

30 g vaj

fűszerek: só, bors, füstölt pirospaprika, fokhagyma

40 g dió

 

Elkészítés:

Egy lábasban bő, enyhén sós vizet forralunk, és ebben a kölestésztát a csomagoláson jelzett idő alatt megfőzzük. A csirkecombfilét közepes darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olajat, a füstölt pirospaprikát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a borsot. A csirkét alaposan beforgatjuk a pácba, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ezután egy forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük a húsnak. Egy nagyobb serpenyőben a mézet és a vajat közepes lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelt, és folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk. Kevés sóval és borssal ízesítjük. A kifőtt és leszűrt kölestésztát összeforgatjuk a karamellizált kellel. Tálaláskor a csirkecombfilével együtt kínáljuk, a tetejére pedig durvára tört diót vagy mandulát szórunk.

 

Tápanyagtartalom(1 adagban):

Energia: 575 kcal; Fehérje: 29 g; Szénhidrát: 56 g; Rost:14 g; Zsír: 23 g, ebből telített: 7 g;

Nátrium: 147 mg; Kálium: 870 mg. (16)

 

Forrás: MDOSZ - Táplálkozási Akadémia

 

 

 

 

 

 

Előző

Narancsos pulyka spenóttal és mandulá...

Következő

Kávés bacondzsem...

Kövess minket!