2024. Július 19. | Emília
Előző

Csempe a konyhában...

Következő

Hálószoba trendek...

A kis fürdőszoba titka

Ha egy különösen kicsi fürdőszobát alakítunk át, akkor a lehető legtöbbet kell kihozni minden rendelkezésre álló helyből. A praktikus terek kialakításától kezdve a tervezői fantázia függvényében sokféle irányba vihetjük az új fürdőszobát. Nézzünk meg néhány nagyszerű tervezési ötletet.

 

1.Merész tapéta

A tapéta elavult ötletnek tűnhet, de a mai modern nyomatok és minták közül sokan egyáltalán nem hasonlítanak a régmúlt idők blokkos, geometrikus mintáira. A merész nyomatok és a feltűnő minták, amelyek egy nagyobb térben talán nyomasztónak tűnnek, egy kis fürdőszobában igazán ragyoghatnak. Válasszon egy hangsúlyos falat, és díszítse élénk színekkel vagy egy erőteljes mintával, vagy tapétázza az egész fürdőszobát egy textúrás mintával.

 


2.Tartsa tisztán a pultvonalakat

Ha van rá anyagi lehetősége, a fürdőszoba pultjának megváltoztatása valóban megváltoztathatja a fürdőszoba egész hangulatát. Válasszon olyan dizájnt, amely éles, tiszta vonalakkal gazdagítja a teret. A dekoratív felületek és a recézett élek díszesnek és csábítónak tűnhetnek, de elvonhatják a figyelmet a szoba többi részéről, és csökkenthetik a pult helyét. A falakon lévő minták „nem zsúfolt” pultokat és kiegészítőket kívánnak, kerülje azok alkalmazását, annak érdekében, hogy ne legyen zsúfolt érzete.

 


3.Dizájnelem a mennyezeten

Ha a falak díszítése nem az ön stílusa, vagy nincs sok szabad falfelülete, fontolja meg helyette a figyelemfelkeltő dizájnelem hozzáadását a mennyezethez. A látogatók tekintetének a mennyezetre vonzása segít azt az illúziót kelteni, hogy a fürdőszoba sokkal nagyobb, mint amekkora valójában.

 


4.Lebegő mosdó

Lehet, hogy az úszó mosdók nem igazán lebegnek, de az ilyen típusú talapzatos mosdók, melyeket nem vesznek körül pultok, szinte azt a benyomást keltik, mintha valóban a levegőben lebegnének. Ez a mosdóstílus lehetővé teszi, hogy kiküszöbölje a terjedelmes pultokat és szekrényeket. Ha a pult helye nem fontos az ön számára, keressen egy modern lebegő mosdót minimális vízvezetékkel.  

 


5.Fürdőkád, zuhanyfülke a szobában

A hagyományos zuhanyfülkék és fürdőkádak sok értékes helyet foglalnak el egy apró fürdőszobában. Ha van lehetősége egy teljes cserére, fontolja meg, hogy a hagyományos fürdőszobát úgy alakítja át, hogy a szoba egyik végén nyitott zuhanyzó és lefolyó helyezkedik el, amelyet részben egy átlátszó, laminált üveglap választ el.
6.Természetes fény

Az egyik legnagyobb probléma a kis térben a fényhiány. A sötét, rosszul megvilágított szobák nemcsak lehangolóan néznek ki, de sokkal kisebbnek is tűnnek, mint amekkorák valójában. Ha a fürdőszobában van ablak, szereljen fel dekoratív redőnyöket vagy olyan színű és anyagú árnyékolót, amely beenged némi természetes fényt, még akkor is, ha a redőnyök zárva vannak, vagy az árnyékoló le van húzva.

 


7.Ovális tükör

Tudja, hogy a tükrök nagyszerűek az optikai illúziók létrehozásában? Az ovális tükrök különösen a magasság illúzióját keltik, és minden tükör visszaveri mind a mesterséges, mind a természetes fényt, így sokkal világosabbá teszi a szobákat. Helyezzen egy ovális tükröt a mosdókagyló vagy egy nyitott fal fölé, hogy fényt adjon, és a kis fürdőszobában extra magasság illúzióját keltse.

 


8.Párkányok és polcok

Ha teljesen átalakítja kis fürdőszobáját, fontolja meg, hogy olyan zuhany- és kádburkolatot válasszon, amelynek falában tároló párkányok vannak. Ha az átalakítás nem olyan nagyszabású, akkor polcokat akaszthat a zuhanykabinba vagy a mosdókagyló fölé. A párkányok és polcok kiválóan alkalmasak olyan zuhany- és hajápolási termékek tárolására, amelyeket nem szeretne, ha a pultokat eltömítenék.

 

Bármennyire is szeretné elkerülni a rendetlenséget egy kis fürdőszobában, elkerülhetetlen, hogy bizonyos tárgyakra szüksége legyen. A választott tárolóelemeket a helyiség stílusa határozza meg. Ha talapzatos mosdókagylót választ lehet, hogy alá tud csúsztatni egy kosarat friss törölközőkkel. Ha a mosdókagyló mellé akaszt egy polcot, vegyen néhány aranyos tárolót, amelyen elhelyezheti fogkeféjét, fogkrémjét, hajkeféjét és egyéb alapvető dolgokat.

 

 

Előző

Csempe a konyhában...

Következő

Hálószoba trendek...

Kövess minket!