Hozzávalók:
1 kg csirkedarabok (comb és alsócomb)
Só
Fekete bors
1 evőkanál (15 ml) olaj
2 evőkanál (30 ml) kukoricaliszt
1 doboz (290g) NESTLÉ desszert- és főzőkrém
2 doboz (410g) Chakalaka
⅓ csésze (80 ml) majonéz
1 evőkanál (15 ml) barna cukor
150 ml csirke alaplé
Lime karikák
Koriander
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180˚C-ra. A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olajat hevítünk. A csirkét oldalanként 2-3 percig sütjük, majd tegyük egy kivajazott tűzálló edénybe.
A kukoricalisztet és a Nestlé desszert és főzőkrémet egy tálban keverjük simára. Tegyük hozzá a többi hozzávalót, és öntsük a keveréket a csirkére. 40-45 percig süssük, vagy amíg a csirke megpuhul.
Friss korianderrel és lime karikákkal tálaljuk.
chakalaka recept – hozzávalók: 3 ek napraforgóolaj napraforgó olaj, 1 ek currypor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 3 közepes db paradicsom 1 közepes fej vörörshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes db zöldpaprika, 3 közepes db sárgarépa, elkészítés: az olajat és a fűszereket 2-3 percig prítjuk, majd adjuk hozzá a többi zöldségéet és kb. 14 percig lassú tűzön főzzük).
Fábián Gabriella, dél-afrikai tudósító