2024. Június 19. | Gyárfás
Előző

Lazac gyömbéres szójaszósszal ...

Következő

Peri peri szardínia tál...

Csirkecomb chakalakával

Hozzávalók:

1 kg csirkedarabok (comb és alsócomb)

Fekete bors

1 evőkanál (15 ml) olaj

2 evőkanál (30 ml) kukoricaliszt

1 doboz (290g) NESTLÉ desszert- és főzőkrém

2 doboz (410g) Chakalaka

⅓ csésze (80 ml) majonéz

1 evőkanál (15 ml) barna cukor

150 ml csirke alaplé

Lime karikák

Koriander

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180˚C-ra. A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olajat hevítünk. A csirkét oldalanként 2-3 percig sütjük, majd tegyük egy kivajazott tűzálló edénybe.

A kukoricalisztet és a Nestlé desszert és főzőkrémet egy tálban keverjük simára. Tegyük hozzá a többi hozzávalót, és öntsük a keveréket a csirkére. 40-45 percig süssük, vagy amíg a csirke megpuhul.

Friss korianderrel és lime karikákkal tálaljuk.

 

chakalaka recepthozzávalók: 3 ek napraforgóolaj  napraforgó olaj, 1 ek currypor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 3 közepes db paradicsom 1 közepes fej vörörshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes db zöldpaprika, 3 közepes db sárgarépa, elkészítés:  az olajat és a fűszereket 2-3 percig prítjuk, majd adjuk hozzá a többi  zöldségéet és kb. 14 percig lassú tűzön főzzük).
Fábián Gabriella, dél-afrikai tudósító

Előző

Lazac gyömbéres szójaszósszal ...

Következő

Peri peri szardínia tál...

Kövess minket!