2025. Június 21. | Alajos, Leila
Előző

Krémes toszkán fehérbabos egytáléte...

Következő

Csirke parmezán...

Garnélás tészta

Hozzávalók (10 adag:

340 g linguine, vagy spaghetti

1/3 csésze (80 ml) extra szűz olívaolaj

5 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve

1 teáskanál szárított piros chili pehely

1 teáskanál finomra reszelt citromhéj

nagy csipet só

20 nagy zöld királyrák, meghámozva, megpucolva, ép farokkal

60 ml (1/4 csésze) fehérbor

1 evőkanál citromlé

1 nagy csokor rukkola, szárak levágva, levelek felaprítva

 

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát egy nagy lábasban enyhén sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítások szerint, vagy amíg „al dente” állagú nem lesz. Jól csöpögtessük le, és helyezzük vissza a lábasba.

 

Közben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilipelyhet, a citromhéjat és a sót, majd főzzük 30 másodpercig kevergetve, vagy amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá a garnélákat, és időnként megkeverve főzzük 2 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek és teljesen átsülnek. Adjuk hozzá a bort, és főzzük addig, amíg a láng felére csökken. Vegyük le a tűzről.

 

Addjuk hozzá a garnélarákos keveréket a forró tésztához a citromlével, a maradék olívaolajjal és a rukkolával, majd keverjük jól össze. Tálaljuk azonnal frissen őrölt fekete borssal.

 

Előző

Krémes toszkán fehérbabos egytáléte...

Következő

Csirke parmezán...

Kövess minket!