2024. Június 20. | Rafael
Előző

Megosztom… Selmeczi Bea, dramaturg, í...

Következő

Megosztom… Láng Annamária, színész...

Megosztom… Balsai Móni, színésznő

Kérdéseink válaszadója ezúttal Balsai Móni, színésznő, aki 12 évesen kezdte pályafutását az Angyalföldi Gyermekszínházban és jutott el napjainkra a Centrál Színház színpadáig, miközben megfordult jó pár vidéki és fővárosi színházban. A szép és sokoldalú színésznő jelentős színpadi szerepei mellett sikeresen formált meg izgalmas női karaktereket a filmvásznon, illetve tv-sorozatokban is, amelyekkel elnyerte a közönség szeretetét. A nézők elismerése mellett tehetségét, színészmesterségét a szakma is számos hazai és nemzetközi díjjal értékelte az elmúlt években.

 

– Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?

 

– Hál’ Istenek sok ilyen van, pl. Molnár Ferenc Üvegcipőjének előadásai, és a Büszkeség és Balítélet is hatalmas élmény minden alkalommal a Centrál Színházban. Az elmúlt hetekben pedig nagy izgalommal készültem a Shirley Valentine bemutatójára, szintén a Centrál Színházban.

 

 –  Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

– Nekem az első igazi szerelem igazán jó élmény, ezért valószínűleg pozitívan határozta meg az összes többit.

 

– Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

– Valamelyik skandináv országban.

 

–  Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

– Az első motivációt Domján Edit meselemezei jelentették 4-5 éves koromban. Amikor eszembe ötlött, hogy színésznő szeretnék lenni, a család nem fogadta kitörő örömmel, mert nehéz szakmának tartották. De amikor megértették, hogy tántoríthatatlan vagyok és látták az örömömet az első sikerek után, akkor már támogatták.

 

– Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

– Egyet nem tudok megnevezni. Mindent fogyasztó vagyok, szeretem a könyveket, imádok olvasni!

 

 –  Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

– Azt hiszem, ezt más könnyebben megmondja: egy biztos, nagyon kitartó vagyok, de önbizalom hiányos.

 

–  Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

– A betegségtől.

 

– Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

– Nem voltak lehetetlen álmaim. Bátran elmondhatom, amiket nagyon szerettem volna, azok sok munkával, hosszú kitartással valóra váltak.

 

– Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

– Szerintem fontos dolog, mert így tudunk segíteni. Arra a célra, ami legközelebb áll az ember szívéhez, érdemes odafigyelni. Hozzám nagyon közel áll a Unicef tevékenysége. Én magam rendszeresen adakozom, és a munkámmal is igyekszem támogatást nyújtani. Legutóbb pl. az Ökomenikus Szeretetszolgálat a verbális erőszak ellen hangot emelő Az elfelejtett tejföl című kisfilmjében játszottam, de a Világszép Alapítványt is segítettem már.

 

–  Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

–  Sajnos nem vagyok elég hiú! Szeretném, ha lenne bennem egy egészséges adag ebből, mert akkor többet törődnék magammal.

 

–  Mi az, amire a legbüszkébb?

 

– A fiamra!

 

– Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

– Örömmel jelentem, nincs olyan beégett élményem, ami erre a kérdésre rögtön eszembe jutna. Vannak nehéz pillanatok, de az a tapasztalatom, hogy mindig történik valami, ami javítja, felülírja vagy megmagyarázza a nehéz élményt, ezért el tudom őket engedni.

 

– Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

– Egy autoimmun betegség miatt tej és gluténmentesen étkezem. Azóta a vérképem és a közérzetem is sokkal jobb lett. Azt gondolom, fontos, hogy mindenki a saját teste és egészsége érdekében döntsön arról, hogyan táplálkozik.

 

Utánajártunk:

A művésznő legutóbbi premierje a Shirley Valentin volt. Aki szeretne látni egy remek monodrámát Balsai Móni előadásában, az megteheti 2022. május 6-án és 21-én, valamint június 4-én és 5-én a Centrál Színházban.

A darabról bővebben olvashatnak  ITT

 

Előző

Megosztom… Selmeczi Bea, dramaturg, í...

Következő

Megosztom… Láng Annamária, színész...

Kövess minket!