2024. Június 20. | Rafael
Előző

A kis fürdőszoba titka...

Következő

Teraszra ki! ...

Hálószoba trendek

Bár egyes trendek jönnek és mennek, de néhánynak tartós a varázsa. Valójában ezek sokkal többet jelentenek egy rövid időszak őrületének. A divatos belsőépítészeti ötletek elfogadásakor kezdjük a hálószobával, végül is ez minden otthon egyik központi tere. 

 

Mivel a 2023-as hálószobatrendek nagyon változatosak, mindenki ízlésének megfelelőt választhat. Ráadásul  a 2023-as belsőépítészeti trendek nem egyforma erőfeszítést igényelnek. Meglepő módon néhány változtatás esetében csak néhány kulcsfontosságú elemet kell frissíteni, mások azonban akkor működnek a legjobban, ha egy teljes felújítás részét képezik. 

 

NÉHÁNY DIVATOS STÍLUS

 

  • Fenntarthatóság a hálószobában

Évről évre a fenntarthatóság egyre égetőbb témává válik. Mivel ez a helyzet, a környezetbarát alternatívák elérhetőbbek, mint valaha. Nem csoda, hogy a környezettudatos megjelenés a 2023-as év feltörekvő hálószobatrendjei közé tartozik. Varázsolja hálószobáját fenntartható forrásból származó anyagokból készült darabokkal. Fontolja meg az organikus pamut ágyneműt, a rattan és fa bútorokat, valamint az agyag és kő dekorációt. Beltéri növények tovább javíthatják az organikus légkört.

 

  • Nagymama design

A nagymama design folyamatosan hódít a belsőépítészet világában, és nem mutatja a lassulás jeleit. Ez a bájos stílus időtlen vonzerővel bír, üdítően visszafogott, mégis rendkívül elegáns. A vintage bútorok és a hangulatos, de szellős szövetek a stílus alappillérei. 

 

  • Art deco

Az Art Deco 2023 egyik legnépszerűbb hálószobatrendje! Merész mintái és a modern gondolkodás jellege miatt előbb-utóbb visszatér. Keltsd életre a megjelenést a tompa alapszínek, például a bézs vagy a szürke használatával, majd bolondítsd meg az arany, a zafír és a smaragd extravagáns árnyalataival. Az ikonikus geometrikus mintáknak is szerepelniük kell, de egyensúlyozzák őket lekerekített formákkal. Vegyünk például egy Art Deco fejtámlát finoman ívelt élekkel. Egy másik stílusjegy a bársonyos felületek, amelyek segítenek a csodálatos „deluxe” tónus kialakításában.

 

  • Ergonómia a kényelemért

A kényelem továbbra is a 2023-as hálószobatrendek első számú prioritása. Éppen ezért kulcsfontosságú az ergonómia szempontja az új bútorok kiválasztásakor – legyen szó matracról, ágyalapról vagy székről. Az, hogy a berendezés milyennek tűnik, legalább annyira számít, mint a megjelenésük. A kényelmes megjelenés befejezéséhez használjon puha párnákat, plüss ágyneműt és puha, de praktikus világítást.

 

 

SZÍNTRENDEK 2023

A meleg és a hideg tónusok egyaránt jelen vannak, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel mindenki ízlésének megfelelő, lenyűgöző új színséma áll rendelkezésre.

 

Ø  Remek kékeszöld árnyalatok

Élvezze a kék és a zöld nyugtató hatását, ha kékeszöld hálószobát választ. Ez a színséma sokoldalú hatásai miatt a 2023-as hálószobatrendek legjobbjai közé tartozik. Bár a spektrum hűvös oldalán található, a kékeszöld gazdag és meleg, ugyanakkor a hideg árnyalatokhoz kapcsolódó nyugalmat is sugározza.

 

Ø  Gyönyörű bordók

Gazdag és mély bordó – akár egy cseppnyi is – fényűzőbbé varázsolhatja a szobát.  Kombinálhatja a kékeszölddel a királyi megjelenésért, feketével, hogy pompás legyen, és melegítő terrakottával a meghitt hangulatért, de eleganciát és fényűző hatást kelt, ha ezüsttel vagy arannyal keveri.

 

Ø  A visszatérő fekete

Amikor a hálószoba semleges tónusát választják, a legtöbben a fehéret preferálják, annak mindenre alkalmas tulajdonságai miatt. De 2023-ban visszatér a fekete. A kis szobákban a fekete festékréteg vagy az új kiegészítők a leghasznosabbak, mivel a tereket nagynak, mégis intimnek teszik. A klasszikus fehér tónusok, vagy a világosszürke árnyalatok tökéletesek az egyensúly megteremtéséhez.

 

Ø  Terrakotta

A terrakotta ismét reflektorfénybe került, az árnyalatai ideálisak azoknak, akik a nem túlvilágos vagy a nem túl visszafogott színeket kedvelik. Párosítsa fehér vagy meleg bézs színnel, hogy kontrasztot és mélységet biztosítsa. 

 

Összeállította: Tobak Viktória

Előző

A kis fürdőszoba titka...

Következő

Teraszra ki! ...

Kövess minket!