2024. Április 13. | Ida
Előző

Vitalitás és megújulás...

Következő

A konyhánk legyen tökéletes...

Párna varázs

A díszpárnák megváltoztatják a kanapé, sőt az egész szoba hangulatát. Nemcsak a kényelmet és a hangulatot sokszorozzák, hanem a dekoráció stílusát is meghatározhatják. Ki mondja azt, hogy a díszpárnáknak pusztán esztétikai vagy kényelmi szempontjaik vannak? Nos, ha ilyet olvas, akkor ne higgye el, mert egy jól megválasztott díszpárna visszaadja a lakás tulajdonosának stílusát, lelkét, szellemiségét.

 

Napjainkban már nyomott minták százai állnak rendelkezésre, akár a készen megvásárolható díszpárnahuzatokon, akár méteráruként. Ezek a sokoldalú nyomatok könnyedén párosíthatóak számtalan stílussal, a minimalizmustól a hagyományosig.

 

A sporttól, a favorit csapatától kezdve a kedvenc kutyafajtájáig végtelen a motívumok tárháza, amellyel otthonukat épp olyan egyedülállóvá tehetik, mint amilyen a tulajdonosuk. A dekoratív grafikai nyomtatok időtlenek, mégis szemet gyönyörködtetők. A klasszikus fekete-fehér nyomatok könnyedek a szemnek, kevés gondot igényelnek, és minden dizájnnal párosulnak.

 

Merészek, de jól mutatnak az art-deco ihletésű díszpárnák, amelyek grafikus, szimmetrikus mintákkal rendelkeznek. Jelenleg sok szép virágmotívum is rendelkezésre áll, de ha valakinek ez nem tetszik, akkor elérhetőek madarak, lepkék, sárkányok, csík és absztrakt minták stílusos alternatívái is.

 

Biztosan soha nem mennek ki a divatból a finoman gyöngyözött párnák, amelyek könnyű, mindennapi csillogást visznek minden szobába. A bársony párnában van valami vitathatatlanul ultra-stílusos, a bársony ragyogása, különösen mély, gazdag színekben, a luxus bútorokhoz hozzátesz még egy kis luxust. Az elegáns bársony párnák soha nem veszítik értéküket és soha nem létnek ki a stílusukból.  

 

Jól néznek ki a merész szín összeállítású párna együttesek, mint például a szürke és a korall, a kék és a zöld, a piros és a lila, vagy a csíkos és a kockás, esetleg virágmintával kiegészítve. Az ilyen párnák művészi egységet és vibrálást biztosítanak minden szobának.

 

A fodros, csipkés díszpárnák határozottan nőiesek. Ha egy szobában a női energiákat szeretné hangsúlyozni, akkor egy jól elkészített fodros párna nagyszerű eszköze lehet annak. Az ágyat kellemesen királynőire varázsolhatja a finoman csipkés-fodros párnákkal.

 

De gondoljunk a férfiakra is. A puha, világos barna velúr nagyszerű, kényelmes és stílusos, a sötétebb, hagyományosabb bőr pedig férfias karaktert ad a bútoroknak, miközben segít meghatározni a szoba hangulatát is.

 

Az arany- és bronzszínű díszpárnák örök trendek, és jó okokból. A meleg fémes hangulat verhetetlenül elbűvölő, lágy és fényűző elemet biztosít bármely területhez. Az egyéb fémes árnyalatok semlegesek, a fehérek mellett a pezsgőszínű párnák is egy kis luxus (mégis könnyű) érzést közvetítenek minden hálószobán vagy nappaliban.  A bársonyban, a szaténban, a csíkokban elhelyezett bronz színárnyalatok szintén sikerteljesítményt jelentenek - dicsőségesen melegek és elegánsak.


Az sem probléma, ha a díszpárnák anyagát és stílusát keverik, például szőrme párnát bőr párnával, bohém dekoratív nyomott mintás párnákkal, mindezzel kellemes eklektikus hangulatot adhat otthonának.

 

Ha szüksége van extra ülőhelyre, de nem akar túl sok helyet elfoglalni, a vendégek alternatívaként kényelmes, könnyen mozgatható padlópárnákon ülhetnek. Ezek stílusának is végtelen a lehetősége a bohémtól az elegánsig.

 

Találja meg a saját stílusát, teremtsen önazonos atmoszférát nappalijában, hálószobájában, ebben fotó összeállításunkkal segítjük önöket.

 

 

Előző

Vitalitás és megújulás...

Következő

A konyhánk legyen tökéletes...

Kövess minket!