Hozzávalók:
8 friss füge, felezve
15 dkg kék sajt, morzsolva
1/4 csésze dió, pirítva és durván darabolva
1/4 csésze balzsamecet
1 tbs méz
Friss kakukkfű vagy rozmaring díszítéshez (választható)
Elkészítés:
Készítsük elő a balzsamos szirupot:
Kis serpenyőben közepes tűzön vegyítsük a balzsamecetet és a mézet. Addig főzzük, amíg a keverék a felére csökken és szirupos nem lesz, kb 5-7 percig. Tegyük hidegre egy kicsit.
Állítsuk össze a tölteléket:
Tegyük a füge feleket egy tálra, vágjuk fel az oldalát. Minden füge közepébe kanalazzunk kis mennyiségű kéksajtot. Szórjunk pirított diót a kéksajtra. Csepegtessünk balzsamos szirupot minden fügére, hogy gyönyörű legyen a befejezés.
Kínálás: Rusztikus fadeszkára vagy fehér tálra rendezzük a töltött fügéket. Szórjunk köréjük extra diót és friss kakukkfüvet, hogy elbűvölő ünnepi megjelenést kapjon a tál.