2024. Március 29. | Auguszta
Előző

Laposhal kapribogyós mártással...

Következő

Töltött bárány szeletek grillezve...

Mediterrán pácolású bárányborda

Hozzávalók(6 főre):
2 bárányborda, vagy 12 szelet bárányhús
A páchoz:
1 fej vöröshagyma lereszelve
2 evőkanál felaprított fokhagyma
3 ek. friss citromlé
1 citrom és egy narancs héja lereszelve
1 kk. őrölt szegfűbors
1 kk. őrölt cayenne-i bors
2 kk. kakukkfű
1 ek.dijoni mustár
1,2 dl olívaolaj


Elkészítés:
A páchoz valókat turmixszoljuk össze. Helyezzük a húst egy üveg edénybe, és vonjuk be páccal. Tegyük hűtőbe minimum 6 órára, de jobb, ha egy egész napra. Sütés előtt helyezzük a báránybordát serpenyőbe és magas hőfokon mindkét oldalát pirítsuk meg. Ezt követően tegyük 180 Cfokra felmelegített sütőbe és addig süssük, amíg a közepe is átsül. (kg.10-12 perc). Akkor finom a bárányborda, ha kívül ropogós, belül viszont porhanyós, egy kicsit véres. Ha egyben sütjük meg a húst, akkor tálalás előtt a bordák mentén szeleteljük fel. Kínálhatjuk párolt zöldségekkel vagy friss salátaágyon.
Előző

Laposhal kapribogyós mártással...

Következő

Töltött bárány szeletek grillezve...

Kövess minket!