Hozzávalók:
50 dkg bárány hús
4 evőkanál olívaolaj/étolaj
2 közepes hagyma apróra vágva
2 babérlevél
2 teáskanál édesköménymag
2 evőkanál kurkuma
1 teáskanál fahéj
8 evőkanál vegyes masala
2 – 2 evőkanál zúzott fokhagyma és gyömbér
1 kg burgonya meghámozva és felnegyedelve
1 liter víz vagy csirkeleves
Só ízlés szerint
Elkészítés:
Tegye az olajat egy nagy edénybe vagy serpenyőbe és melegítse fel. Adja hozzá a hagymát, a kurkumát, a fahéjat, a babérlevelet és az édesköménymagot, keverje egy-két percig, amíg kellemes illatot nem kap.
Adja hozzá a masalát, a fokhagymát és a gyömbért. Keverje további egy-két percig, hogy a fűszerek megfőjenek. Keverje folyamatosan, nehogy megégjenek a fűszerek, ha kell, adjon hozzá még egy kis olajat. Tegye hozzá a paradicsomot, és jól keverje össze az ízeket.
Adja hozzá a húst, forralja fel, majd mérsékelje a hőt közepesen alacsonyra, keverjek újra alaposan, hogy az edény oldaláról eltávolítsa a fűszereket, tegye rá a fedőt, és hagyja párolni 30 percig. 15 perc múlva ellenőrizze, és keverje össze.
Adja hozzá a burgonyát, és ha szükséges egy kevés vizet, majd tegye vissza a fedőt, és hagyja alacsony hőfokon még 1 és 1/2 órán át főni. Körülbelül 30 percenként ellenőrizze, keverje meg, hogy a burgonyát is átjárják a fűszerek, majd fedje le újra. Ha a szósz még mindig túl vizes, hagyja további 30 percig párolni.
Kínálás: tálalja rizzsel, amelyhez keverjen apróra vágott hagymát, paradicsomot, friss koriandert. Ízesítse sóval, borssal és egy kevés vörösborecettel.
recept: Fábián Gabriella, dél-afrikai tudósító