Hozzávalók:
2 evőkanál mirin (édes főzőbor)
2 evőkanál fehér miso paszta
450 g kemény tofu, lecsepegtetve, szárazra törölve, 2 cm-es darabokra vágva
500 g édesburgonya, meghámozva, félbevágva, 5 mm vastag szeletekre vágva
300 g brokkoli rózsákra vágva,
150 g héjas fagyasztott edamame, felolvasztva (héjas fagyasztott szójabab)
1 evőkanál rizsborecet
2 tk szezámolaj
1 teáskanál méz
120 g csomag vegyes salátalevél
4 retek, nagyon vékonyra szeletelve
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 200C/180C-os hőmérsékletre. Két tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Keverjünk össze 1 evőkanál misót és 1 evőkanál mirint egy nagy tálban. Tegyük bele a tofut, keverjük össze. Rendezzük el az egyik előkészített tepsiben. Helyezzük az édesburgonyát a másik tepsibe. Mindkettőt enyhén permetezzük be olajjal. Süssük az édesburgonyás tepsit 5 percig, majd tegyük fölé a tofus tepsit. Süssk 15-20 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul és mindkettő aranyszínű nem lesz.
Közben a brokkolit és az edamame-ot főzzük, gőzöljük addig, amíg élénkzöld és puhán ropogós nem lesz. Csöpögtessük le.
Egy kis tálban keverjük simára az ecetet, az olajat, a mézet, a maradék misót és a mirint.
Tálalás: osszuk szét a salátaleveleket, a retket, a brokkolit, az edamame-ot, az édesburgonyát és a tofut a tányérok között. Locsoljuk meg a miso dresszinggel.