2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Zöldséges tésztaleves...

Következő

Kókuszos halcurry rizzsel...

Miso bevonatú tofu saláta

Hozzávalók:

2 evőkanál mirin (édes főzőbor)

2 evőkanál fehér miso paszta

450 g kemény tofu, lecsepegtetve, szárazra törölve, 2 cm-es darabokra vágva

500 g édesburgonya, meghámozva, félbevágva, 5 mm vastag szeletekre vágva

300 g brokkoli rózsákra vágva,

150 g héjas fagyasztott edamame, felolvasztva (héjas fagyasztott szójabab)

1 evőkanál rizsborecet

2 tk szezámolaj

1 teáskanál méz

120 g csomag vegyes salátalevél

4 retek, nagyon vékonyra szeletelve

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 200C/180C-os hőmérsékletre. Két tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Keverjünk össze 1 evőkanál misót és 1 evőkanál mirint egy nagy tálban. Tegyük bele a tofut, keverjük össze. Rendezzük el az egyik előkészített tepsiben. Helyezzük az édesburgonyát a másik tepsibe. Mindkettőt enyhén permetezzük be olajjal. Süssük az édesburgonyás tepsit 5 percig, majd tegyük fölé a tofus tepsit. Süssk 15-20 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul és mindkettő aranyszínű nem lesz.

Közben a brokkolit és az edamame-ot főzzük, gőzöljük addig, amíg élénkzöld és puhán ropogós nem lesz. Csöpögtessük le.

Egy kis tálban keverjük simára az ecetet, az olajat, a mézet, a maradék misót és a mirint.

 

Tálalás: osszuk szét a salátaleveleket, a retket, a brokkolit, az edamame-ot, az édesburgonyát és a tofut a tányérok között. Locsoljuk meg a miso dresszinggel.

 

 

Előző

Zöldséges tésztaleves...

Következő

Kókuszos halcurry rizzsel...

Kövess minket!