Hozzávalók (4 személyre):
4 gerezd fokhagyma, meghámozva, finomra szeletelve
2 újhagyma, finomra szeletelve
1 teáskanál friss kakukkfűlevél
1 evőkanál barna rizs miso
4 evőkanál extra szűz olívaolaj, plusz a tálaláshoz.
8 portobello gomba (kétspórás csiperke), vastag szeletekre vágva
100 g bébispenót, megmosva, lecsepegtetve
4 szelet kovászos kenyér, pirítva
Egy csepp citromlé
Egy kis csokor petrezselyem, apróra vágva
ízlés szerint tengeri só és fekete bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200C/180C-ra, Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a fokhagymát, az újhagymát, a kakukkfüvet, a misót és az olívaolajat. Fűszerezzük sóval és borssal. Helyezzük a gombát és a spenótot a tepsibe, terítsük szét, majd öntsük rá a miso-keveréket, és a kezünkkel keverjük össze alaposan.Süssük a sütőben 15 percig, félidőben megkeverve.
Csepegtessünk minden pirítósra egy kis extra szűz olívaolajat, majd tegyük a tetejére a gombát és a spenótot. Ügyeljünk arra, hogy a sütés szaftját is lecsepegtessük. Nyomjunk rá egy kis citromlevet, és szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet. Azonnal tálaljuk.