2022. Szeptember 25. | Eufrozina, Kende
Előző

Zöldséges tésztaleves...

Következő

Könnyű édes-savanyú húsgombócok...

Misós, gombás pirítós

Hozzávalók (4 személyre):

4 gerezd fokhagyma, meghámozva, finomra szeletelve

2 újhagyma, finomra szeletelve

1 teáskanál friss kakukkfűlevél

1 evőkanál barna rizs miso

4 evőkanál extra szűz olívaolaj, plusz a tálaláshoz.

8 portobello gomba (kétspórás csiperke), vastag szeletekre vágva

100 g bébispenót, megmosva, lecsepegtetve

4 szelet kovászos kenyér, pirítva

Egy csepp citromlé

Egy kis csokor petrezselyem, apróra vágva

ízlés szerint tengeri só és fekete bors

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200C/180C-ra, Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a fokhagymát, az újhagymát, a kakukkfüvet, a misót és az olívaolajat. Fűszerezzük sóval és borssal. Helyezzük a gombát és a spenótot a tepsibe, terítsük szét, majd öntsük rá a miso-keveréket, és a kezünkkel keverjük össze alaposan.Süssük a sütőben 15 percig, félidőben megkeverve.

 

Csepegtessünk minden pirítósra egy kis extra szűz olívaolajat, majd tegyük a tetejére a gombát és a spenótot. Ügyeljünk arra, hogy a sütés szaftját is lecsepegtessük. Nyomjunk rá egy kis citromlevet, és szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet. Azonnal tálaljuk.

Előző

Zöldséges tésztaleves...

Következő

Könnyű édes-savanyú húsgombócok...

Kövess minket!