2024. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Olasz halleves (Burrida)...

Következő

Húsvéti pite...

Spárgatorta

Hozzávalók (1 torta):

1 db fagyasztott leveles tészta, felolvasztva, 14 x 20 cm-re felvágva

6 szál friss spárga, méretre vágva

1 evőkanál dijoni mustár

1 ½ teáskanál creme fraiche

1 csipet őrölt fekete bors

1 csipet cayenne-i bors

2 teáskanál olvasztott vaj

2 evőkanál, vagy ízlés szerint frissen reszelt Parmigiano-Reggiano sajt

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit szilikon sütőlappal. Terítsük ki a leveles tésztát az előkészített sütőlapra. Hajtsuk fel a széleket, hogy egy 1,25 cm széles szegélyt hozzon létre. Szúrjuk meg a tészta belső alját villával, majd az előmelegített sütőben süssük aranyszínűre és felfújtra, kb. 10 percig. Nyomjuk le a felfújt közepét egy villa hátuljával, hogy leeresszen.

 

Forraljunk fel egy nagy fazék enyhén sózott vizet. Adjuk hozzá a spárgát, és fedő nélkül főzzük világoszöldre, kb. 1,5 percig. Szűrőedényben csepegtessük le, és néhány percre merítsük jeges vízbe, amíg kihűl, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. Csöpögtessük le.

 

Keverjük össze a mustárt, a creme fraiche-t, a fekete borsot és a cayenne-i borsot egy kis tálban; kenjük a kihűlt tortaforma aljára. Fektessük a spárgákat a tortalap közepére, a mustáros kenőanyag tetejére, és vágja le őket úgy, hogy illeszkedjenek a tortalaphoz. Kenjük meg a spárgát és a tészta peremét olvasztott vajjal, és szórjuk meg a tetejét parmigiano-Reggiano sajttal.

 

Süssük a sütőben, amíg a tészta megbarnul és a spárga megpuhul, kb. 10-12 percig.

 

Előző

Olasz halleves (Burrida)...

Következő

Húsvéti pite...

Kövess minket!