2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Szarvas filé mézes-citromos mártássa...

Következő

Sütőtökös rizottó sült libacombbal...

Borjúfilé penészes sajttal

Hozzávalók:

4 szelet borjúbélszín (15 dkg/szelet)

10 dkg nemes penészes sajt (a legjobb ehhez az ételhez a cabrales), apróra vágva

2 ek. olaj

7 dkg vaj

20 dkg csiperkegomba, félbevágva

1,25 dl húsleves

1,25 dl tejszín

2 ek. brandy

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben forró olajban süssük a hússzeleteket, mindkét oldalán 1-1 percig. Vegyük ki és tartsuk melegen. Olvasszuk meg a vajat és süssük ki benne a gombát. Öntsük fel a húslevessel és a tejszínnel. A sajtot oldjuk fel a mártásban és ízesítsük a brandyval, sóval, borssal. A hússzeleteket helyezzük a mártásba és hagyjuk pár percig állni, attól függően, hogy milyen puhán szeretjük.

Előző

Szarvas filé mézes-citromos mártássa...

Következő

Sütőtökös rizottó sült libacombbal...

Kövess minket!