2025. Május 12. | Pongrác
Előző

Olasz halleves (Burrida)...

Következő

Kék sajttal, dióval és balzsamos máz...

Sült báránycomb

Hozzávalók (12 adag):

5 kiló báránycomb

4 gerezd fokhagyma, szeletelve

só és őrölt fekete bors ízlés szerint

2 evőkanál friss rozmaring

 

Elkészítés:

Készítsük össze az összes hozzávalókat. Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.

Vágjunk mély hasításokat a báránycomb tetején 4-5 cm-ként, nyomjuk be a fokhagyma szeleteket a résekbe. Sóval és borssal bőségesen ízesítsük.

Helyezzük a bárányt egy serpenyőbe; tegyünk néhány ág friss rozmaringot a bárány alá és a tetejére.

Süssük az előmelegített sütőben 1 3/4-2 órán keresztül, vagy amíg a bárányhús közepébe helyezett azonnali leolvasású hőmérő legalább 57 fokos hőmérsékletet nem mutat. 

Fedjük le a bárányt alufóliával, és hagyjuk legalább 10 percig pihenni, mielőtt szeletelnénk.

 

Tálalás: Kiváló köret, ha a hámozott burgonyát a hús köré helyezve megsütjük. Az egyetlen dolog, amire szüksége van, az a serpenyőből készült mártás és egy friss zöldség.

 

Előző

Olasz halleves (Burrida)...

Következő

Kék sajttal, dióval és balzsamos máz...

Kövess minket!