Hozzávalók (12 adag):
5 kiló báránycomb
4 gerezd fokhagyma, szeletelve
só és őrölt fekete bors ízlés szerint
2 evőkanál friss rozmaring
Elkészítés:
Készítsük össze az összes hozzávalókat. Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.
Vágjunk mély hasításokat a báránycomb tetején 4-5 cm-ként, nyomjuk be a fokhagyma szeleteket a résekbe. Sóval és borssal bőségesen ízesítsük.
Helyezzük a bárányt egy serpenyőbe; tegyünk néhány ág friss rozmaringot a bárány alá és a tetejére.
Süssük az előmelegített sütőben 1 3/4-2 órán keresztül, vagy amíg a bárányhús közepébe helyezett azonnali leolvasású hőmérő legalább 57 fokos hőmérsékletet nem mutat.
Fedjük le a bárányt alufóliával, és hagyjuk legalább 10 percig pihenni, mielőtt szeletelnénk.
Tálalás: Kiváló köret, ha a hámozott burgonyát a hús köré helyezve megsütjük. Az egyetlen dolog, amire szüksége van, az a serpenyőből készült mártás és egy friss zöldség.