2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Kókuszos halcurry rizzsel...

Következő

Currys, zöldséges csicseriborsó...

Csípős és füstös sertés chili

HOZZÁVALÓK:

2 kg sertés lapocka

5 közepes hagyma, apróra vágva

3 evőkanál füstös csípős chili por

só ízlés szerint

1 evőkanál olívaolaj

1½ csésze paradicsom, apróra vágva

6 gerezd fokhagyma apróra vágva

3 csésze főtt bab

 

ELKÉSZÍTÉS:

Távolítson el a sertéshúsból kb. félcsészényi zsírt, vágja apró kockákra és tegye félre.

 

A maradék húst vágja 2,5 cm-es kockákra. Tegye egy tálba az apróra vágott hagyma egynegyedével, az őrölt fűszerekkel és a sóval. Jól keverje össze és hűvös helyen pihentesse legalább 30 percig, vagy, ha lehet, akár egy éjszakán át.

 

Melegítsen fel egy serpenyőt közepes hőfokra, tegye bele az olívaolajat és a sertészsír kockákat. Amikor a zsír kezd olvadni és barnulni párolja a maradék apróra vágott hagymát 10 percig. Adja hozzá a húskockákat, és további 10 percig pirítás nélkül főzze, ügyelje arra, nehogy megégjenek a fűszerek.

 

Keverje bele a paradicsomot és a fokhagymát. Forralja fel, majd fedje le, és lassú tűzön főzze kb. 45 percig. Adja hozzá a babot és annyi vizet, hogy ellepje.  Párolja további 30 percig, amíg a hús megpuhul. Kóstolja meg, és ha szükséges, sózza..

 

TÁLALÁS: előtte legalább 30 percig pihentesse. Bármelyik körettel kínálhatja, burgonya, bulgur, rizs, egyaránt illik hozzá.

 

 

Előző

Kókuszos halcurry rizzsel...

Következő

Currys, zöldséges csicseriborsó...

Kövess minket!