HOZZÁVALÓK:
2 kg sertés lapocka
5 közepes hagyma, apróra vágva
3 evőkanál füstös csípős chili por
só ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj
1½ csésze paradicsom, apróra vágva
6 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 csésze főtt bab
ELKÉSZÍTÉS:
Távolítson el a sertéshúsból kb. félcsészényi zsírt, vágja apró kockákra és tegye félre.
A maradék húst vágja 2,5 cm-es kockákra. Tegye egy tálba az apróra vágott hagyma egynegyedével, az őrölt fűszerekkel és a sóval. Jól keverje össze és hűvös helyen pihentesse legalább 30 percig, vagy, ha lehet, akár egy éjszakán át.
Melegítsen fel egy serpenyőt közepes hőfokra, tegye bele az olívaolajat és a sertészsír kockákat. Amikor a zsír kezd olvadni és barnulni párolja a maradék apróra vágott hagymát 10 percig. Adja hozzá a húskockákat, és további 10 percig pirítás nélkül főzze, ügyelje arra, nehogy megégjenek a fűszerek.
Keverje bele a paradicsomot és a fokhagymát. Forralja fel, majd fedje le, és lassú tűzön főzze kb. 45 percig. Adja hozzá a babot és annyi vizet, hogy ellepje. Párolja további 30 percig, amíg a hús megpuhul. Kóstolja meg, és ha szükséges, sózza..
TÁLALÁS: előtte legalább 30 percig pihentesse. Bármelyik körettel kínálhatja, burgonya, bulgur, rizs, egyaránt illik hozzá.