2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Misós, gombás pirítós...

Következő

Zöldséges halfilé...

Könnyű édes-savanyú húsgombócok

Hozzávalók:

1 doboz (kb. 50 dkg) cukrozatlan konzerv ananász

50 dkg fagyasztott, svéd húsgombóc, felolvasztva

1 nagy zöldpaprika, 1,5 cm-es darabokra vágva

3 evőkanál kukoricakeményítő

1/3 csésze hideg víz

3 evőkanál almaecet

1 evőkanál szójaszósz

1/2 csésze csomagolt barna cukor

 

Elkészítés:

Csöpögtessük le az ananászt, a levét tartsuk meg. Tegyük félre az ananász darabokat. Ha szükséges a léhez adjunk hozzá annyi vizet, hogy 1 csésze legyen. Egy nagy serpenyőben közepes lángon főzzük a húsgombócokat, a zöldpaprika és a lé keverékét, addig, amíg átmelegszik.

Egy kis tálban keverjük simára a kukoricakeményítőt, a hideg vizet, az ecetet és a szójaszószt. Tegyük a barna cukrot és a félretett ananászt a serpenyőbe, keverjük össze, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítő-keveréket. Forraljuk fel, főzzük és keverjük, amíg besűrűsödik (kb. 2 perc).

 

Tálalás: rizzsel, bulgurral, vagy kuszkusszal és apróra vágott zöldhagymával a tetején.

 

 

Előző

Misós, gombás pirítós...

Következő

Zöldséges halfilé...

Kövess minket!