Hozzávalók:
1 doboz (kb. 50 dkg) cukrozatlan konzerv ananász
50 dkg fagyasztott, svéd húsgombóc, felolvasztva
1 nagy zöldpaprika, 1,5 cm-es darabokra vágva
3 evőkanál kukoricakeményítő
1/3 csésze hideg víz
3 evőkanál almaecet
1 evőkanál szójaszósz
1/2 csésze csomagolt barna cukor
Elkészítés:
Csöpögtessük le az ananászt, a levét tartsuk meg. Tegyük félre az ananász darabokat. Ha szükséges a léhez adjunk hozzá annyi vizet, hogy 1 csésze legyen. Egy nagy serpenyőben közepes lángon főzzük a húsgombócokat, a zöldpaprika és a lé keverékét, addig, amíg átmelegszik.
Egy kis tálban keverjük simára a kukoricakeményítőt, a hideg vizet, az ecetet és a szójaszószt. Tegyük a barna cukrot és a félretett ananászt a serpenyőbe, keverjük össze, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítő-keveréket. Forraljuk fel, főzzük és keverjük, amíg besűrűsödik (kb. 2 perc).
Tálalás: rizzsel, bulgurral, vagy kuszkusszal és apróra vágott zöldhagymával a tetején.