2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Ázsiai rákos wonton saláta...

Következő

Koreai csirkepaprikás...

Kókuszos currys garnélarák tésztával

Hozzávalók:

50 dkg spagetti

1 csomó mogyoróhagyma

1 evőkanál repceolaj

2 tk. friss gyömbér, hámozva, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 evőkanál piros curry paszta

1 doboz (2-3 dl) kókusztej

 ½ csésze csirkehúsleves

 ¾ tk. só

1 kiló megtisztított, nagy garnélarák

friss koriander a díszítéshez

 

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint. Ha kifőtt tegyük félre. Míg a tészta fő, szeleteljük fel a mogyoróhagyma fehér részét. A zöld részeket vágjuk 3-4 centis darabokra. Tegyük félre. Melegítsük meg az olajat közepes hőfokon egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a mogyoróhagyma fehér részét, és süssük folyamatos keverés mellett, míg illatozni nem kezd (1-2 perc). Adjuk hozzá a kókusztejet, a húslét, a sót, és állandó keverés mellett forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, adjuk hozzá a garnélarákot és a mogyoróhagyma zöldjét. Gyakran kevergetve főzzük kb. 2-3 percig.

 

Tálalás: helyezzünk egy adag tésztát a tányérra, majd tegyünk a garnélarák keverékből egyenletesen a tetejére. Szórjunk rá összevágott korianderrel.

Előző

Ázsiai rákos wonton saláta...

Következő

Koreai csirkepaprikás...

Kövess minket!