Hozzávalók:
50 dkg spagetti
1 csomó mogyoróhagyma
1 evőkanál repceolaj
2 tk. friss gyömbér, hámozva, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál piros curry paszta
1 doboz (2-3 dl) kókusztej
½ csésze csirkehúsleves
¾ tk. só
1 kiló megtisztított, nagy garnélarák
friss koriander a díszítéshez
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint. Ha kifőtt tegyük félre. Míg a tészta fő, szeleteljük fel a mogyoróhagyma fehér részét. A zöld részeket vágjuk 3-4 centis darabokra. Tegyük félre. Melegítsük meg az olajat közepes hőfokon egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a mogyoróhagyma fehér részét, és süssük folyamatos keverés mellett, míg illatozni nem kezd (1-2 perc). Adjuk hozzá a kókusztejet, a húslét, a sót, és állandó keverés mellett forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, adjuk hozzá a garnélarákot és a mogyoróhagyma zöldjét. Gyakran kevergetve főzzük kb. 2-3 percig.
Tálalás: helyezzünk egy adag tésztát a tányérra, majd tegyünk a garnélarák keverékből egyenletesen a tetejére. Szórjunk rá összevágott korianderrel.
A 2023-as év sok új lehetőséget és váratlan fordulatokat hoz szinte minden jegy szülöttjének életébe.