HOZZÁVALÓK:
2 nagy hagyma
5 evőkanál növényi olaj
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál friss gyömbér, vagy száraz, őrölt gyömbér
Friss zöld chili, ízlés szerint (opcionális)
1 ½ evőkanál curry por
2 csésze főtt, vagy konzerv csicseriborsó
6 csésze szezonális zöldség (vegyesen, ízlés szerint: burgonya, cukkini, paprika, kelkáposzta, karfiol, kelbimbó stb…)
Só és bors, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes fokozaton. Adjuk hozzá az olajat és az apróra vágott hagymát. Keverjük jól össze, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a hagyma aranybarna nem lesz és karamellizálódni nem kezd.
Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott gyömbért és a chilit (opcionális). Keverjük hozzá a curryport, és folyamatos keverés mellett főzzük még 2-3 percig.
Adjuk hozzá a csicseriborsót és annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Sózzuk és borsózzuk ízlés szerint. Lassú tűzön lefedve pároljuk 15 percig, időnként keverjük meg.
Fokozatosan, egyenként, a megfelelő főzési időnek megfelelően keverjük bele a választott zöldségeket. Időnként keverjük meg, és ha szükséges, adjunk hozzá vizet; ez a választott zöldség víztartalmától függ.
TÁLALÁS: rizzsel, pitával vagy ropogós bagettel.