2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Csípős és füstös sertés chili...

Következő

Misós, gombás pirítós...

Currys, zöldséges csicseriborsó

HOZZÁVALÓK:

2 nagy hagyma

5 evőkanál növényi olaj

3 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 evőkanál friss gyömbér, vagy száraz, őrölt gyömbér

Friss zöld chili, ízlés szerint (opcionális)

1 ½ evőkanál curry por

2 csésze főtt, vagy konzerv csicseriborsó

6 csésze szezonális zöldség (vegyesen, ízlés szerint: burgonya, cukkini, paprika, kelkáposzta, karfiol, kelbimbó stb…)

Só és bors, ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes fokozaton. Adjuk hozzá az olajat és az apróra vágott hagymát. Keverjük jól össze, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a hagyma aranybarna nem lesz és karamellizálódni nem kezd.

Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott gyömbért és a chilit (opcionális). Keverjük hozzá a curryport, és folyamatos keverés mellett főzzük még 2-3 percig.

Adjuk hozzá a csicseriborsót és annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Sózzuk és borsózzuk ízlés szerint. Lassú tűzön lefedve pároljuk 15 percig, időnként keverjük meg.

Fokozatosan, egyenként, a megfelelő főzési időnek megfelelően keverjük bele a választott zöldségeket. Időnként keverjük meg, és ha szükséges, adjunk hozzá vizet; ez a választott zöldség víztartalmától függ.

 

TÁLALÁS: rizzsel, pitával vagy ropogós bagettel.

 

Előző

Csípős és füstös sertés chili...

Következő

Misós, gombás pirítós...

Kövess minket!