Hozzávalók (4 fő):
4 db padlizsán
ízlés szerint só
2,5 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
5 közepes fej vöröshagyma, felkarikázva
1 ek. petrezselyem, finomra vágva
2 db nagyobb paradicsom, felkockázva
Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk hosszában ketté, a vágott felületét vagdossuk be. Tegyük egy tálba, sózzuk és hagyjuk egy órán át állni. Olíva olajon pirítsuk halványsárgára a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, adjuk hozzá a paradicsomot. Pároljuk össze kb. 15 percig. Csöpögtessük jól le a padlizsánt. Egy serpenyőben forró olajban süssük kb. 10-15 percig. A bevágásokba töltsük be a hagymás tölteléket és sütőben süssük további 25-30 percig. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel, de nagyon finom bazsalikommal is. Főételként fogyasztva kínálhatunk hozzá főtt rizst, burgurt vagy kuszkuszt.