2021. Szeptember 27. | Adalbert
Előző

Sült fűszeres tofu (Indonézia)...

Következő

Rendang (Indonézia)...

Szingapúri oldalas

Hozzávalók:
1,5 kg oldalas
1 ek. aprított metélőhagyma
2 tk. szezámolaj
1 tk. finomra aprított gyömbér
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek. szójaszósz
2 ek. fehérbor
2 ek. méz
1 tk. sambal oelek

2 cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a szezámolajat, gyömbért, szójaszószt, bort, mézet, fokhagymát, sambal oeleket és egy kis sót. Forgassuk bele az oldalast, és lefedve hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Az oldalast a páclével együtt tegyük be tepsibe, és előremelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 50 percig. Közben kenegessük a páclével, és ha az kezdene megégni, tegyünk hozzá egy kis meleg vizet.

Tálalás: Szórjuk meg az apróra vágott metélőhagymával, díszítsük a citromcikkekkel. Köretnek rizst, sült burgonyát, friss zöldséget, kovászos uborkát adhatunk hozzá.
Előző

Sült fűszeres tofu (Indonézia)...

Következő

Rendang (Indonézia)...

Kövess minket!