2024. December 11. | Árpád, Árpádina
Előző

Indiai sült pulykaszárny...

Következő

Indiai ízek– Malai Kofta...

Indiai ízek – zöldséges samosa

Hozzávalók:

A tésztához:

1 bögre teljes kiőrlésű liszt

1/4 bögre fehér liszt

1 evőkanál olaj

1/4 kávéskanál só

1/2 bögre víz

 

A töltelékhez:

3 bögre krumpli megfőzve és apróra kockázva

1/2 bögre zöldborsó

1 kávéskanál mustármag

1/3 bögre hagyma felkockázva

1 evőkanál reszelt friss gyömbér

2 kávéskanál currypor

1/2 kávéskanál őrölt római kömény

1/4 kávéskanál kurkuma

1/2 kávéskanál őrölt koriander

1/2 bögre felaprított petrezselyem

1 evőkanál citromlé

3 evőkanál növényi olaj

1 teáskanál garam masala

1 teáskanál köménymag

1/4 csésze víz

olaj a sütéshez

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, az olajat és a sót. Adjuk hozzá a vizet, majd apránként a fehér lisztet és gyúrjuk össze. Főzzük meg a burgonyát, tegyük 1-2 percre forró vízbe a zöldborsót. Ha kész, szűrjük le őket. Kevés olajon pirítsuk meg a köménymagot és a mustármagot, majd a hagymát és a gyömbért. Dinszteljük meg, majd folyamatosan keverjük hozzá a többi főszert, majd a krumplit és a borsót. Alaposan forgassuk össze, majd a legvégén adjuk hozzá a petrezselymet és a citromlét.

 

A tésztát osszuk 12 részre, egyenként nyújtsuk vékony négyzetre és kenjük meg olajjal. Az egyik felére tölteléket teszünk, a másik felét ráhajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk a háromszögeknek. Olajban süssük meg szép pirosra, majd hagyjuk lecsepegni konyhai papírtörlőn. Bár most egy háromszögre formált változatot mutatunk be, sokan batyut formálnak a tésztából és úgy sütik ki.

 

Tálalás: fűszeres joghurttal kínáljuk, apróra vágott korianderrel díszíthetjük.

Előző

Indiai sült pulykaszárny...

Következő

Indiai ízek– Malai Kofta...

Kövess minket!