Hozzávalók:
A tésztához:
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1/4 bögre fehér liszt
1 evőkanál olaj
1/4 kávéskanál só
1/2 bögre víz
A töltelékhez:
3 bögre krumpli megfőzve és apróra kockázva
1/2 bögre zöldborsó
1 kávéskanál mustármag
1/3 bögre hagyma felkockázva
1 evőkanál reszelt friss gyömbér
2 kávéskanál currypor
1/2 kávéskanál őrölt római kömény
1/4 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál őrölt koriander
1/2 bögre felaprított petrezselyem
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál növényi olaj
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál köménymag
1/4 csésze víz
olaj a sütéshez
ízlés szerint só
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, az olajat és a sót. Adjuk hozzá a vizet, majd apránként a fehér lisztet és gyúrjuk össze. Főzzük meg a burgonyát, tegyük 1-2 percre forró vízbe a zöldborsót. Ha kész, szűrjük le őket. Kevés olajon pirítsuk meg a köménymagot és a mustármagot, majd a hagymát és a gyömbért. Dinszteljük meg, majd folyamatosan keverjük hozzá a többi főszert, majd a krumplit és a borsót. Alaposan forgassuk össze, majd a legvégén adjuk hozzá a petrezselymet és a citromlét.
A tésztát osszuk 12 részre, egyenként nyújtsuk vékony négyzetre és kenjük meg olajjal. Az egyik felére tölteléket teszünk, a másik felét ráhajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk a háromszögeknek. Olajban süssük meg szép pirosra, majd hagyjuk lecsepegni konyhai papírtörlőn. Bár most egy háromszögre formált változatot mutatunk be, sokan batyut formálnak a tésztából és úgy sütik ki.
Tálalás: fűszeres joghurttal kínáljuk, apróra vágott korianderrel díszíthetjük.