Hozzávalók:
500 g csirkecomb
4 dl natúr joghúrt
1/2 dl melegített tej
1 dl tejföl
1,5 dl olaj
1/4 tk,, kb. 0.2 gramm sáfrány
1 tk asafoetida (ördöggyökér)
1 tk. őrölt gyömbér
1 dkg őrölt chili
1 ek. őrölt koriander
½ tk. őrölt kurkuma
½ tk. édeskömény
1 tk. római kömény egészben
25 dkg basmati rizs
ízlés szerint só
Elkészítés:
Daraboljuk fel a csirkehúst, mossuk meg, egy konyhapapírral töröljük meg és tegyük félre. A sáfrányt (0,2 g) keverjük össze a tejjel és hagyjuk állni. Egy nagyobb tálban keverjük össze a natúr joghurtot, a gyömbért, a chilit, a koriandert, az édesköményt és a kurkumát. Ízlés szerint sózzuk. Tegyük bele a csirkedarabokat és pácoljuk 15-20 percig, majd egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és tegyük bele a fűszerektől megtisztított csirkehúst. Csak félig süssük meg mindkét oldalát. Vegyük ki a serpenyőből.
A fennmaradt szaftba tegyük bele a római köményt és süssük pattogásig. (Ha szükséges öntsünk hozzá még egy kis olajat). Akkor adjunk hozzá az adafoetidat. Tegyük bele a húsról leszedett maradék fűszerpasztát, melegítsük össze, majd tegyük bele a csirkedarabokat. Öntsünk bele kb. 2 dl vizet és közepes hőfokon addig pároljuk, amíg a csirke megpuhul. Amikor elkezd besűrűsödni a szósz, öntsük hozzá a sáfrányos tejet. Ekkor már csak 2-3 percig kell főzni. Ezt követően keverjük hozzá a tejfölt és vegyük le a tűzről.
Díszítés: tálalást követően tegyünk rá még egy kis tejfölt, szórjuk meg petrezselyemmel, vagy koriander levéllel.
Tálalás: kínáljuk basmati rizzsel.