2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Indiai ízek– Malai Kofta...

Következő

Ázsiai rákos wonton saláta...

Indiai ízek - Sáfrányos csirke

Hozzávalók:

500 g csirkecomb
4 dl natúr joghúrt
1/2 dl melegített tej
1 dl tejföl

1,5 dl olaj

1/4 tk,, kb. 0.2 gramm sáfrány

1 tk asafoetida (ördöggyökér)

1 tk. őrölt gyömbér

1 dkg őrölt chili

1 ek. őrölt koriander

½ tk. őrölt kurkuma

½ tk. édeskömény

1 tk. római kömény egészben

25 dkg basmati rizs

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

Daraboljuk fel a csirkehúst, mossuk meg, egy konyhapapírral töröljük meg és tegyük félre. A sáfrányt (0,2 g) keverjük össze a tejjel és hagyjuk állni. Egy nagyobb tálban keverjük össze a natúr joghurtot, a gyömbért, a chilit, a koriandert, az édesköményt és a kurkumát. Ízlés szerint sózzuk. Tegyük bele a csirkedarabokat és pácoljuk 15-20 percig, majd egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és tegyük bele a fűszerektől megtisztított csirkehúst. Csak félig süssük meg mindkét oldalát. Vegyük ki a serpenyőből.

A fennmaradt szaftba tegyük bele a római köményt és süssük pattogásig. (Ha szükséges öntsünk hozzá még egy kis olajat). Akkor adjunk hozzá az adafoetidat. Tegyük bele a húsról leszedett maradék fűszerpasztát, melegítsük össze, majd tegyük bele a csirkedarabokat. Öntsünk bele kb. 2 dl vizet és közepes hőfokon addig pároljuk, amíg a csirke megpuhul. Amikor elkezd besűrűsödni a szósz, öntsük hozzá a sáfrányos tejet. Ekkor már csak 2-3 percig kell főzni. Ezt követően keverjük hozzá a tejfölt és vegyük le a tűzről.

 

Díszítés: tálalást követően tegyünk rá még egy kis tejfölt, szórjuk meg petrezselyemmel, vagy koriander levéllel.

Tálalás: kínáljuk basmati rizzsel.

 

Előző

Indiai ízek– Malai Kofta...

Következő

Ázsiai rákos wonton saláta...

Kövess minket!