1 egész közepes méretű csirke
4 közepes méretű burgonya
10 dkg sárgarépa
1 közepes méretű vöröshagyma
6 csésze húsleves alaplé
1 szál zöldhagyma
1 erőspaprika
Csirkepáchoz:
só
őrölt feketebors
fehérbor
citromlé
Fűszerszószhoz:
3 ek. chili paprika paszta
3 ek chili paprikapor
5 ek. szójaszósz
2 ek. fehérbor
1 ek. méz
1 euk. barnacukor
1 ek. apróra vágott fokhagyma
1/2 ek. gyömbérpor
1 ek. szezámolaj
Elkészítés:
Mossuk meg a csirkét és vágjuk apróbb darabokra. Keverjük össze a pácnak valókat és forgassuk meg benne a csirkedarabokat. Helyezzük min.fél órára a hűtőbe. A burgonyát, sárgarépát, vöröshagymát vágjuk fel kb. 3-3 cm-es darabokra. Az erőspaprikát és a zöldhagymát 2 cm-esre. A húsleves alaplébe főzzük félig puhára a bepácolt húst. A forrásközben keletkező habot szedjük le. Készítsük el a fűszerszószt. Amikor a hús félig puha tegyük bele a fűszerszószt és a zöldségdarabokat, majd főzzük majdnem puhára. Végül adjuk hozzá a zöldhagymát, erőspaprikát és ízesítsük szezámolajjal és sóval. Főzzük pár percig, míg egészen puha nem lesz.