Hozzávalók (4 személyre):1 liter marhahúsleves
1,5 dl földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj)
8 dkg rizs cérnametélt
2 mogyoróhagyma, vékonyra felszeletelve
2 zúzott fokhagymagerezd
2-3 cm-es friss gyömbérdarab, vékonyra felszeletelve
25 dkg marhahús, vékony csíkokra vágva
2 ek. thai zöld currykrém
2 ek. thai szójaszósz
1 ek. halszósz
apróra vágott friss korianderzöld a tálaláshoz
Elkészítés:1. A levest nagy fazékba öntjük és felforraljuk. Közben a wokban (vagy nagy serpenyőben) felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a tészta egyharmadát és 10-20 másodpercig sütjük, amíg felpuffad. Húsfogóval papírtörlőre szedjük, félretesszük. Az olajat kiöntjük, csak 2 evőkanálnyi maradjon a wokban.
2. A mogyoróhagymát, a fokhagymát és a gyömbért 1 percig keverve pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a marhahúst a currykrémmel, és további 3-4 percig nagy lángon keverve-rázva sütjük, amíg megpuhul.
3. A marhahúst, a nyers tésztát, a szójaszószt és a halszószt a forrásban lévő leveshez adjuk, és 2-3 percig főzzük, míg a tészta megduzzad. Forrón, az apróra vágott korianderrel megszórva tálaljuk, a félretett ropogós cérnametélttel díszítjük.