2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Csirkecomb chakalakával...

Következő

Trinchado – fűszeres dél-afrikai mar...

Peri peri szardínia tál

Hozzávalók (1 fő):

1 doboz szardínia

peri-peri szósz

1/2 avokádó

2 evőkanál tejföl

saláta

fekete bab vagy vörös vesebab, főve

főtt csemegekukorica

szeletelt pirospaprika.

főtt rizs

lime

koriander

 

peri-peri szószhoz:

1 kiló piros chili apróra vágva (elkészíthatő a rendelkezésére álló pirospaprikával, beleértve a kaliforniai paprikát is)

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1/2 csésze apróra vágott koriander

1/4 csésze apróra vágott bazsalikom

1/2 csésze olívaolaj vagy növényi olaj

1 citrom leve

só ízlés szerint

 

Elkészítés:
Készítsük el a peri-peri szósz. Adjuk az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe. Aprítsuk addig, míg sima mártást nem kapunk. Helyezzük hűtőbe felhasználásig.

Vegyük ki a konzervdobozból a szardíniát. Pácoljuk be peri-peri szószban. (A megmaradt szósz tegyük hűtőbe a következő felhasználásig.) A bepácolt szardíniát pár órára, de akár egy egész éjszakára helyezzük hűtőbe.

Kínálás előtt állítsuk össze a tálat. Helyezzük tányérra a főtt rizst, a szardíniát, a szeletelt avokadót, a tejfölt, a főtt kukoricát, a főtt babot, a szeletelt paprikát, a salátát, szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk lime szelettel.

 

Mi az a peri peri szósz? Egy hagyományos dél-afrikai szósz, amelyet portugál telepesek készítettek a környéken, fűszeres afrikai madártávlatú chili paprikával. Piri piri vagy pili pili néven is ismert. Tökéletes a fűszeres ételek szerelmeseinek.

Fábián Gabriella, dél-afrikai tudósító

Előző

Csirkecomb chakalakával...

Következő

Trinchado – fűszeres dél-afrikai mar...

Kövess minket!