2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Töltött, rántott olívabogyó...

Következő

Kókuszos pisztráng...

Pácolt vadlazac

Hozzávalók (4 főre): 

4 szelet lazacfilé (kb. 60 dkg)
só és bors, ízlés szerint
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 teáskanál zúzott chili paprika pehely

1/4 csésze olívaolaj
1/4 csésze friss citromlé
4 gerezd fokhagyma, lereszelve
3 evőkanál fehér balzsamecet
2 evőkanál cukor
2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
2 evőkanál apróra vágott koriander

Elkészítés:
Dörzsöljük be a halszeleteket sóval, borssal, vöröshagymával és pirospaprikával. Tegyük félre egy sütőedénybe. Egy közepes tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlét, a fokhagymát, a balzsamecetet, a cukrot, a zöldhagymát és a koriander. Öntsük rá az elkészült pácot a lazacra, fedjük le és tegyük hűtőszekrényben egy éjszakára, vagy legalább 6 órára. Melegítsük elő a sütőt (230 ° C). Helyezzük be a lazacot az előmelegített sütőbe, és süssük 5 percig. Növeljük a hőfokot 260 ° C-ra, fordítsuk meg a filét és süssük további 5 percig. Friss salátával kínáljuk.

Előző

Töltött, rántott olívabogyó...

Következő

Kókuszos pisztráng...

Kövess minket!