Hozzávalók: 1,3 kg lazac filé (bőrrel)
2 1/2 csésze friss zsemlemorzsa
4 gerezd fokhagyma, aprítva
1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
6 evőkanál reszelt parmezán sajt
1/4 csésze apróra vágott friss kakukkfű
2 teáskanál reszelt citromhéj
1/2 teáskanál só
6 evőkanál vaj, megolvasztva és megosztott
Elkészítés:
Egy tálban jó alaposan keverje össze a zsemlemorzsát, a fokhagymát, a petrezselymet, a parmezán sajtot, a kakukkfűvet, a citromhéjat és a sót. Adjon hozzá 4 evőkanál vajat és keverje jól össze. Dörzsölje be alaposan a lazacot, majd a lazacot bőrével lefelé helyezze kiolajozott serpenyőbe. Helyezze a maradék vajat, illetve a maradék masszát a tetejére. Sütőben, 180 fokon süsse kb. 20-25 percig, vagy amíg lazac ízlése szerint át nem sül. (hústű próba). A tetejére tehetünk pár darab forró olívaolajban kisütött garnélát. Friss salátával tálaljuk.