Hozzávalók:
1 kg pulykaszárny
6-8 db burgonya
2 közepes fej lilahagyma
A páchoz
1 ujjnyi gyömbér, megtisztítva, lereszelve
4 gerezd fokhagyma, megtisztítva, lereszelve
1 doboz natúr joghurt
1 tk. só
½ tk. chili
1/2 tk. kurkuma
½ tk. római kömény
1 kt. garam masala
¼ tk. cukor
1 ek. olaj
Elkészítés:
A pulykaszárnyat az ízületnél kettévágunk. A fűszereket egy nagyobb tálban összekeverjük, beleforgatjuk a szárnyakat, és legalább fél órán át (de akár egy éjszakán át) a hűtőben hagyjuk pácolódni. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, szétoszlatjuk a tepsiben és meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal. A szárnyakat lecsepegtetjük, a burgonya tetejére tesszük és elosztatjuk rajta a lilahagymát. 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, közben egyszer megfordítjuk.
Tipp: Márton nap alkalmával pulykaszárny helyett libacombbal is elkészíthetjük ezt az ízletes fűszerezésű főételt
recept: Gallicoop