2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Zöldséges halfilé...

Következő

Indiai ízek – zöldséges samosa...

Indiai sült pulykaszárny

Hozzávalók:

1 kg pulykaszárny

6-8 db burgonya

2 közepes fej lilahagyma

A páchoz

1 ujjnyi gyömbér, megtisztítva, lereszelve

4 gerezd fokhagyma, megtisztítva, lereszelve

1 doboz natúr joghurt

1 tk. só

½ tk. chili

1/2 tk. kurkuma

½ tk. római kömény

1 kt. garam masala

 ¼ tk. cukor

1 ek. olaj

 

Elkészítés:

A pulykaszárnyat az ízületnél kettévágunk. A fűszereket egy nagyobb tálban összekeverjük, beleforgatjuk a szárnyakat, és legalább fél órán át (de akár egy éjszakán át) a hűtőben hagyjuk pácolódni. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, szétoszlatjuk a tepsiben és meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal. A szárnyakat lecsepegtetjük, a burgonya tetejére tesszük és elosztatjuk rajta a lilahagymát. 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, közben egyszer megfordítjuk.

 

Tipp: Márton nap alkalmával pulykaszárny helyett libacombbal is elkészíthetjük ezt az ízletes fűszerezésű főételt

 

recept: Gallicoop

Előző

Zöldséges halfilé...

Következő

Indiai ízek – zöldséges samosa...

Kövess minket!