Hozzávalók (1 torta):
1 db fagyasztott leveles tészta, felolvasztva, 14 x 20 cm-re felvágva
6 szál friss spárga, méretre vágva
1 evőkanál dijoni mustár
1 ½ teáskanál creme fraiche
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet cayenne-i bors
2 teáskanál olvasztott vaj
2 evőkanál, vagy ízlés szerint frissen reszelt Parmigiano-Reggiano sajt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit szilikon sütőlappal. Terítsük ki a leveles tésztát az előkészített sütőlapra. Hajtsuk fel a széleket, hogy egy 1,25 cm széles szegélyt hozzon létre. Szúrjuk meg a tészta belső alját villával, majd az előmelegített sütőben süssük aranyszínűre és felfújtra, kb. 10 percig. Nyomjuk le a felfújt közepét egy villa hátuljával, hogy leeresszen.
Forraljunk fel egy nagy fazék enyhén sózott vizet. Adjuk hozzá a spárgát, és fedő nélkül főzzük világoszöldre, kb. 1,5 percig. Szűrőedényben csepegtessük le, és néhány percre merítsük jeges vízbe, amíg kihűl, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. Csöpögtessük le.
Keverjük össze a mustárt, a creme fraiche-t, a fekete borsot és a cayenne-i borsot egy kis tálban; kenjük a kihűlt tortaforma aljára. Fektessük a spárgákat a tortalap közepére, a mustáros kenőanyag tetejére, és vágja le őket úgy, hogy illeszkedjenek a tortalaphoz. Kenjük meg a spárgát és a tészta peremét olvasztott vajjal, és szórjuk meg a tetejét parmigiano-Reggiano sajttal.
Süssük a sütőben, amíg a tészta megbarnul és a spárga megpuhul, kb. 10-12 percig.