Hozzávalók:
A páchoz:
60 dkg tautog filé, vagy bármely más kemény fehér hal, például fekete tengeri sügér vagy csíkos sügér
1 evőkanál fehér bor
1/2 teáskanál só
1/8 teáskanál fehér bors
1/2 teáskanál növényi olaj
2 teáskanál kukoricakeményítő
Az étel többi részéhez
1/4 csésze csirkealaplé (felmelegítve)
1/4 teáskanál szezámolaj
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál cukor
1/4 teáskanál fehér bors (vagy ízlés szerint)
2 teáskanál osztrigaszósz
1 kis sárgarépa (ferdén, vékonyan felszeletelve)
4 szál spárga (ferdén, 5 cm-es darabokra vágva)
1/2 piros paprika (2,5 cm-es darabokra vágva)
1 szár zeller (opcionális, ferdén felszeletelve)
1 kis marék cukorborsó
3 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál gyömbér (lereszelve)
1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
1/4 csésze vöröshagyma (2.5 cm-es darabokra vágva)
1 mogyoróhagyma (ferdén 5 cm-es darabokra vágva)
1/2 evőkanál kukoricakeményítő 2 evőkanál vízzel elkeverve (keményítős-szósz)
Elkészítés:
Pácolás
Törölje szárazra a halfilét, és vágja 3.5 cm-es darabokra. Tegye át egy tálba, és adja hozzá a bort, a sót, a fehér borsot és repceolajat. Keverje össze, tegye félre 10 percre, majd adja hozzá a kukoricakeményítőt. Nem szabad, hogy túl híg, vagy túl száraz legyen a keverék. Szükség szerint adjon hozzá még egy kis kukoricakeményítőt, vagy öntse le a felesleges folyadékot. Pácolja be vele a halfiléket és tegye félre.
Mártáskeverék:
Egy kis tálban keverje össze a forró csirkealaplevet, a szezámolajat, a sót, a cukrot, a fehér borsot és az osztrigaszószt. Tegye félre.
Forraljon annyi vizet, hogy a zöldségeket blansírozni tudja a wokban. Adja hozzá a sárgarépát, a spárgát, a piros paprikát és a zellert. 15 másodperc múlva, vagy amíg a víz újra forrni nem kezd, keverje bele a borsót majd kb. 10 -15 másodperc múlva gyorsan tegye át a zöldségeket hideg vízfürdőbe. Szűrőedényben alaposan csepegtesse le.
Tisztítsa meg a wokot, melegítse fel magas hőfokra, öntsön bele 2 evőkanál repceolajat. Amint az olaj füstölni kezd, tegye bele a halfiléket, és hagyja, hogy mindkét oldalukon egy percig süljenek. Ha kész, tegye át őket egy tányérra.
Tisztítsa meg és szárítsa meg a wokot, és állítsa közepes hőfokra a tűzhelyet. Adjon hozzá 1 evőkanál olajat és a lereszelt gyömbért. 10 másodperc múlva adjuk hozzá a fokhagymát, a lilahagymát és az újhagymát. Kapcsolja a hőfokot magasra, és kevergetve süsse a keveréket körülbelül 20 másodpercig. A woknak sisteregnie és szuperforrónak kell lennie.
Adja hozzá a blansírozott zöldségeket, és 30 másodpercig kevergetve süsse. Öntse bele a korábban elkészített mártáskeveréket. Ha a wokban nincs elég meleg, dobja be a mártást a mikrohullámú sütőbe, hogy 10 másodpercig magas fokozaton melegítse, így nem hűti le a wokot, amikor hozzáadja.
Csepegtesse bele a kukoricakeményítős-szósz kb. felét, miközben kevergeti a zöldségeket. Óvatosan öntse rá a halat, majd adja hozzá a maradék kukoricakeményítős-szószt. Az összes szósznak a zöldségekre és a halra kell tapadnia. Ügyeljen arra, hogy a kukoricakeményítő-szósz hozzáadása után 20 másodpercig főzze az ételt, hogy ne maradjon nyers kukoricakeményítő íze.
Tálalás: kinálja azonnal, párolt rizzsel