Kék sajttal, dióval és balzsamos mázzal töltött füge

Hozzávalók:

8 friss füge, felezve

15 dkg kék sajt, morzsolva

1/4 csésze dió, pirítva és durván darabolva

1/4 csésze balzsamecet

1 tbs méz

Friss kakukkfű vagy rozmaring díszítéshez (választható)

 

Elkészítés:

Készítsük elő a balzsamos szirupot:

Kis serpenyőben közepes tűzön vegyítsük a balzsamecetet és a mézet. Addig főzzük, amíg a keverék a felére csökken és szirupos nem lesz, kb 5-7 percig. Tegyük hidegre egy kicsit.

Állítsuk össze a tölteléket:

Tegyük a füge feleket egy tálra, vágjuk fel az oldalát. Minden füge közepébe kanalazzunk kis mennyiségű kéksajtot. Szórjunk pirított diót a kéksajtra. Csepegtessünk balzsamos szirupot minden fügére, hogy gyönyörű legyen a befejezés.

 

Kínálás: Rusztikus fadeszkára vagy fehér tálra rendezzük a töltött fügéket. Szórjunk köréjük extra diót és friss kakukkfüvet, hogy elbűvölő ünnepi megjelenést kapjon a tál.