Megosztom… Balsai Móni, színésznő

Kérdéseink válaszadója ezúttal Balsai Móni, színésznő, aki 12 évesen kezdte pályafutását az Angyalföldi Gyermekszínházban és jutott el napjainkra a Centrál Színház színpadáig, miközben megfordult jó pár vidéki és fővárosi színházban. A szép és sokoldalú színésznő jelentős színpadi szerepei mellett sikeresen formált meg izgalmas női karaktereket a filmvásznon, illetve tv-sorozatokban is, amelyekkel elnyerte a közönség szeretetét. A nézők elismerése mellett tehetségét, színészmesterségét a szakma is számos hazai és nemzetközi díjjal értékelte az elmúlt években.

 

– Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?

 

– Hál’ Istenek sok ilyen van, pl. Molnár Ferenc Üvegcipőjének előadásai, és a Büszkeség és Balítélet is hatalmas élmény minden alkalommal a Centrál Színházban. Az elmúlt hetekben pedig nagy izgalommal készültem a Shirley Valentine bemutatójára, szintén a Centrál Színházban.

 

 –  Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

– Nekem az első igazi szerelem igazán jó élmény, ezért valószínűleg pozitívan határozta meg az összes többit.

 

– Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

– Valamelyik skandináv országban.

 

–  Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

– Az első motivációt Domján Edit meselemezei jelentették 4-5 éves koromban. Amikor eszembe ötlött, hogy színésznő szeretnék lenni, a család nem fogadta kitörő örömmel, mert nehéz szakmának tartották. De amikor megértették, hogy tántoríthatatlan vagyok és látták az örömömet az első sikerek után, akkor már támogatták.

 

– Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

– Egyet nem tudok megnevezni. Mindent fogyasztó vagyok, szeretem a könyveket, imádok olvasni!

 

 –  Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

– Azt hiszem, ezt más könnyebben megmondja: egy biztos, nagyon kitartó vagyok, de önbizalom hiányos.

 

–  Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

– A betegségtől.

 

– Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

– Nem voltak lehetetlen álmaim. Bátran elmondhatom, amiket nagyon szerettem volna, azok sok munkával, hosszú kitartással valóra váltak.

 

– Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

– Szerintem fontos dolog, mert így tudunk segíteni. Arra a célra, ami legközelebb áll az ember szívéhez, érdemes odafigyelni. Hozzám nagyon közel áll a Unicef tevékenysége. Én magam rendszeresen adakozom, és a munkámmal is igyekszem támogatást nyújtani. Legutóbb pl. az Ökomenikus Szeretetszolgálat a verbális erőszak ellen hangot emelő Az elfelejtett tejföl című kisfilmjében játszottam, de a Világszép Alapítványt is segítettem már.

 

–  Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

–  Sajnos nem vagyok elég hiú! Szeretném, ha lenne bennem egy egészséges adag ebből, mert akkor többet törődnék magammal.

 

–  Mi az, amire a legbüszkébb?

 

– A fiamra!

 

– Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

– Örömmel jelentem, nincs olyan beégett élményem, ami erre a kérdésre rögtön eszembe jutna. Vannak nehéz pillanatok, de az a tapasztalatom, hogy mindig történik valami, ami javítja, felülírja vagy megmagyarázza a nehéz élményt, ezért el tudom őket engedni.

 

– Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

– Egy autoimmun betegség miatt tej és gluténmentesen étkezem. Azóta a vérképem és a közérzetem is sokkal jobb lett. Azt gondolom, fontos, hogy mindenki a saját teste és egészsége érdekében döntsön arról, hogyan táplálkozik.

 

Utánajártunk:

A művésznő legutóbbi premierje a Shirley Valentin volt. Aki szeretne látni egy remek monodrámát Balsai Móni előadásában, az megteheti 2022. május 6-án és 21-én, valamint június 4-én és 5-én a Centrál Színházban.

A darabról bővebben olvashatnak  ITT