2022. Május 22. | Júlia, Rita
Előző

Pirított orecchiette húsgombóccal...

Következő

Lazac tejszínes kapormártással...

Zöldségleves gazdagon

Hozzávalók:

3 evőkanál sótlan vaj

1 ½ csésze apróra vágott vöröshagyma (1 közepes hagymából)

2 közepes sárgarépa, átlósan kb.1cm-esre felkarikázva

3 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva

1 csésze apróra vágott gomba (1 nagy gombafejből, szára nélkül)

1 csésze szeletelt zellerszár (kb. 2 nagy szárból)

40 dkg sótlan, tűzön sült paradicsom, felkockázva 

2 csésze sótlan zöldségalaplé

1 ½ csésze felolvasztott fagyasztott kukorica, felolvasztva, lecsöpögtetve

15 dkg, kb. 8 kisméretű burgonya, félbevágva 

2 evőkanál kuszkusz

1 csésze felolvasztott fagyasztott zöldbab, kb. egy centis darabokra vágva. lecsöpögtetve

¾ csésze felolvasztott fagyasztott, lecsöpögtetett cukorborsó

1 teáskanál só

½ teáskanál fekete bors

 

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy nagy lábasban közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát; pároljuk, időnként megkeverve, amíg a hagyma megpuhul, kb. 4 percig. Adjuk hozzá a gombát és a zellert; főzzük időnként megkeverve, amíg a gomba kezd megpuhulni, szintén kb. 4 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, a zöldséglét, a kukoricát és a burgonyát; forraljuk fel nagy lángon, időnként megkeverve. Csökkentsük a hőfokot közepesre; fedjük le és főzzük, amíg a burgonya majdnem megpuhul, kb. 15 percig. Keverjük bele a kuszkuszt, a zöldbabot, a borsót, a sót és a borsot; fedjük le, és főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul, további kb. 5 percig.

Előző

Pirított orecchiette húsgombóccal...

Következő

Lazac tejszínes kapormártással...

Kövess minket!