Hozzávalók:
3 evőkanál sótlan vaj
1 ½ csésze apróra vágott vöröshagyma (1 közepes hagymából)
2 közepes sárgarépa, átlósan kb.1cm-esre felkarikázva
3 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
1 csésze apróra vágott gomba (1 nagy gombafejből, szára nélkül)
1 csésze szeletelt zellerszár (kb. 2 nagy szárból)
40 dkg sótlan, tűzön sült paradicsom, felkockázva
2 csésze sótlan zöldségalaplé
1 ½ csésze felolvasztott fagyasztott kukorica, felolvasztva, lecsöpögtetve
15 dkg, kb. 8 kisméretű burgonya, félbevágva
2 evőkanál kuszkusz
1 csésze felolvasztott fagyasztott zöldbab, kb. egy centis darabokra vágva. lecsöpögtetve
¾ csésze felolvasztott fagyasztott, lecsöpögtetett cukorborsó
1 teáskanál só
½ teáskanál fekete bors
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy nagy lábasban közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát; pároljuk, időnként megkeverve, amíg a hagyma megpuhul, kb. 4 percig. Adjuk hozzá a gombát és a zellert; főzzük időnként megkeverve, amíg a gomba kezd megpuhulni, szintén kb. 4 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, a zöldséglét, a kukoricát és a burgonyát; forraljuk fel nagy lángon, időnként megkeverve. Csökkentsük a hőfokot közepesre; fedjük le és főzzük, amíg a burgonya majdnem megpuhul, kb. 15 percig. Keverjük bele a kuszkuszt, a zöldbabot, a borsót, a sót és a borsot; fedjük le, és főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul, további kb. 5 percig.
A 2023-as év sok új lehetőséget és váratlan fordulatokat hoz szinte minden jegy szülöttjének életébe.