Hozzávalók (4 személyre):
4 lazac steak
1 mangó
fél lilahagyma
fél piros kaliforniai paprika
1 kis csokor koriander
fél zöld chili paprika
2 citrom
1 teáskanál szárított fokhagyma
Só
Bors
Növényi olaj
Elkészítés:
Elsőként hámozzuk meg a mangót, majd kockázzuk fel, ezt követően szeleteljük fel a kaliforniai paprikát is hasonló méretűre. A hagymát, a zöld chilit és a koriandert is vágjuk apróra. Mindet keverjük össze egy citrom levével, fűszerezzük sóval és borssal, majd tegyük félre.
Keverjük össze a szárított fokhagymát fél teáskanál sóval és borssal, szórjuk meg vele a lazacfiléket, majd kevés olajjal locsoljuk meg. Helyezzük a befűszerezett lazacszeleteket az előmelegített grillre. Miután megsültek – törekedjünk a médium állapotra -, tegyük a lazacokat tányérokra, locsoljuk meg őket a másik citrom levével, és tálaljuk a mangó salsával. Jó étvágyat hozzá!
recept: Tefal