2024. Június 19. | Gyárfás
Előző

Gluténmentes linzer variációk...

Következő

Steak gombával és bébiburgonyával...

Grillezett lazac mangó salsával

Hozzávalók (4 személyre):

4 lazac steak

1 mangó

fél lilahagyma

fél piros kaliforniai paprika

1 kis csokor koriander

fél zöld chili paprika

2 citrom

1 teáskanál szárított fokhagyma

Bors

Növényi olaj

 

Elkészítés:

Elsőként hámozzuk meg a mangót, majd kockázzuk fel, ezt követően szeleteljük fel a kaliforniai paprikát is hasonló méretűre. A hagymát, a zöld chilit és a koriandert is vágjuk apróra. Mindet keverjük össze egy citrom levével, fűszerezzük sóval és borssal, majd tegyük félre.

Keverjük össze a szárított fokhagymát fél teáskanál sóval és borssal, szórjuk meg vele a lazacfiléket, majd kevés olajjal locsoljuk meg. Helyezzük a befűszerezett lazacszeleteket az előmelegített grillre. Miután megsültek – törekedjünk a médium állapotra -, tegyük a lazacokat tányérokra, locsoljuk meg őket a másik citrom levével, és tálaljuk a mangó salsával. Jó étvágyat hozzá!

recept: Tefal

Előző

Gluténmentes linzer variációk...

Következő

Steak gombával és bébiburgonyával...

Kövess minket!