2024. Április 19. | Emma
Előző

Egyszerű parmezános csirke...

Következő

Ropogós chilis marhahús Air Fryerben...

Krémes fehérbabos paradicsomleves

Hozzávalók:

krutonhoz:

20 dkg ciabatta kenyér, 1 cm-es négyzetekre vágva

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

3/4 teáskanál szárított oregánó

1/4 teáskanál fokhagymapor

 leveshez:

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 kis sárga hagyma, apróra vágva

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1/4 csésze paradicsompüré

1-2 doboz (50-60 dkg) hámozott paradicsom

2 csésze alacsony nátriumtartalmú csirkeleves

kb. 40 dkg cannellini babkonzerv, leöblítve, lecsepegtetve, elosztva

1 teáskanál szárított oregánó

1 csipet pirospaprika pehely

frissen őrölt fekete bors

3 csésze csomagolt bébispenót

1/2 csésze reszelt parmezán, plusz több a tálaláshoz

1/2 csésze tejszín

 

Elkészítés:

Kruton:

Melegítsük elő a sütőt 350°-ra. Egy tepsiben dobjuk össze a kenyeret, az olajat, az oregánót, a fokhagymaport és egy nagy csipet sót. Egyenletes rétegben terítsük szét. Süssük a krutont, félidőben megrázva a tepsit, amíg aranyszínű és ropogós lesz, kb. 15-18 percig.

Leves:

Egy nagy fazékban közepes lángon hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, és kevergetve főzzük, amíg megpuhul, kb. 8 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, és kevergetve főzzük, amíg illatos nem lesz, még kb. 1 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és kevergetve főzzük, amíg a hagyma bevonódik, és a paszta kissé besötétedik, kb. 2 percig.

Keverjük bele a paradicsomot, a húslevest és 1 csésze babot. Adjuk hozzá az oregánót és a pirospaprikapelyhet; fűszerezzük sóval és fekete borssal. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot közepesen alacsonyra, és hagyjuk főni. Főzzük, időnként megkeverve, amíg az ízek összeolvadnak, kb. 20 percig.

Vegyük le az edényt a tűzről, és egy bot mixerrel óvatosan pürésítsük simára. Másik lehetőségként áttesszük a levest egy hagyományos turmixgépbe, és 10 másodpercenként nagyon óvatosan megállva, hogy a gőz távozzon, simára turmixszoljuk.

Tegyük vissza a levest közepesen alacsony hőfokra. Adjuk hozzá a spenótot, a parmezánt, a tejszínt és a maradék babot. Forraljuk fel, és főzzük, időnként megkeverve, amíg a spenót megfonnyad, a sajt megolvad és beépül, még kb. 10 percig

 

Tálalás: Osszuk szét a levest a tálak között. Tegyük a tetejére a krutont és még több parmezánt.

Előző

Egyszerű parmezános csirke...

Következő

Ropogós chilis marhahús Air Fryerben...

Kövess minket!