2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Gluténmentes linzer variációk...

Következő

Egyszerű parmezános csirke...

Steak gombával és bébiburgonyával

Hozzávalók: (4 fő)

600 g érlelt marha hátszín (vagy bélszín), 4 részre vágva

500 g fagyasztott bébiburgonya  (vagy apró szemű burgonyából petrezselymes burgonya)

3 evőkanál olívaolaj

1 vöröshagyma, apróra vágva

200 g szeletelt gomba

2 evőkanál Worcestershire szósz

1/3 csésze tejföl

4 marok rukkola

petrezselyem, finomra vágva

 

Elkészítés:

Helyezzük a burgonyát a mikrohullámú sütőbe és készítsük el a csomagoláson található utasítások szerint. Fóliával letakarva tegyük félre, hogy meleg maradjon. Tálaláskor locsoljuk meg kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk.

Közben a steakeket kenjük meg 1 evőkanál olajjal, és sózzuk, borsozzuk. Melegítsünk fel egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá steakeket, és süssük mindkét oldalát 3-4 percig, vagy amíg ízlésünk szerint megsül. Tegyük tányérra, és fedjük le fóliával.

Növeljük a serpenyő alatt a hőmérsékletet közepesen magasra. Adjuk hozzá a hagymát és a gombát, dinszteljük 4-5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá Worcestershire szószt, a tejfölt és 1/3 csésze vizet. Forraljuk fel és vegyük le a tűzről. Sózzuk, borsozzuk.

 

Tálalás: kínáljuk a steaket gombamártással, petrezselyemmel megszórt bébiburgonyával, helyezzünk mellé friss rukkolát.

Előző

Gluténmentes linzer variációk...

Következő

Egyszerű parmezános csirke...

Kövess minket!