Hozzávalók: (4 fő)
600 g érlelt marha hátszín (vagy bélszín), 4 részre vágva
500 g fagyasztott bébiburgonya (vagy apró szemű burgonyából petrezselymes burgonya)
3 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
200 g szeletelt gomba
2 evőkanál Worcestershire szósz
1/3 csésze tejföl
4 marok rukkola
petrezselyem, finomra vágva
Elkészítés:
Helyezzük a burgonyát a mikrohullámú sütőbe és készítsük el a csomagoláson található utasítások szerint. Fóliával letakarva tegyük félre, hogy meleg maradjon. Tálaláskor locsoljuk meg kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk.
Közben a steakeket kenjük meg 1 evőkanál olajjal, és sózzuk, borsozzuk. Melegítsünk fel egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá steakeket, és süssük mindkét oldalát 3-4 percig, vagy amíg ízlésünk szerint megsül. Tegyük tányérra, és fedjük le fóliával.
Növeljük a serpenyő alatt a hőmérsékletet közepesen magasra. Adjuk hozzá a hagymát és a gombát, dinszteljük 4-5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá Worcestershire szószt, a tejfölt és 1/3 csésze vizet. Forraljuk fel és vegyük le a tűzről. Sózzuk, borsozzuk.
Tálalás: kínáljuk a steaket gombamártással, petrezselyemmel megszórt bébiburgonyával, helyezzünk mellé friss rukkolát.