Hozzávalók (4 adag):
¼ hagyma
1 gerezd fokhagyma reszelve vagy apróra vágva
1 teáskanál gyömbér (friss) reszelve vagy apróra vágva
3 evőkanál baracklekvár
3 evőkanál borecet (fehér vagy vörös)
1 evőkanál curry por
½ evőkanál őrölt kömény
¼ teáskanál só
45 dkg báránycomb kockára vágva (bárányhús hiányában lehet marhahús, vagy csirkehús)
10 dkg aszalt kajszibarack (16 db)
½ hagyma
A hagymát vágjuk apróra, majd egy kis serpenyőben kevés olajon megpuhítjuk, amíg áttetszővé nem válik, de nem barnul meg.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, főzzük egy percig, majd adjuk hozzá az ecetet, a lekvárt, a curryport, a köményt és a sót. Jól keverjük össze, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Vágjuk fel a bárányt viszonylag nagy kockákra (körülbelül /4-5 cm-es kockákra), vágja le a felesleges zsírt vagy az inakat. A kihűlt pácot keverjük át a húson, majd fedjük le, és hagyjuk néhány órát vagy egy éjszakát a hűtőben állni.
Áztassuk a sárgabarackot forró vízbe, hogy megpuhuljon, körülbelül 15-20 percig.
A húst nyársra fűzzük az áztatott aszalt sárgabarackat és a hagymadarabokat tegyük felválta a húsdarabok közé.
Süssük grillen/grillben, amíg a hús megpuhul, majd tálaljuk rizzsel vagy salátával.
Fábián Gabriella, dél-afrikai tudósító