2024. December 06. | Miklós
Előző

Parmezános csirkemell...

Következő

Spagetti és húsgombócok...

Csirke Capri módra

Hozzávalók (4 főre):

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

50 dkg csont és bőr nélküli csirkemell

ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors

0,6 dl csésze balzsamecet

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

45 dkg koktélparadicsom, félbevágva

2 evőkanál frissen tépett bazsalikom

4 szelet mozzarella

 

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőfokon hevítsük fel az olajat. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal, és süssük aranyszínűre, oldalanként 6 percig. Tegyük át egy tányérra. Öntsük a serpenyőbe a balzsamecetet, adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk, amíg illatozni nem kezd, kb.1 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, és sózzuk meg. Hagyjuk puhára párolódni, kb. 5-7 perc. Keverjük bele a bazsalikomot. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe. Tegyük a tetejére a mozzarellát,  fedjük le, hogy megolvadjon.

 

Tálalás: Tegyük a tányérra a csirkehúst és kanalazzuk rá a paradicsomot.  

Előző

Parmezános csirkemell...

Következő

Spagetti és húsgombócok...

Kövess minket!