Hozzávalók (4 főre):
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
50 dkg csont és bőr nélküli csirkemell
ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors
0,6 dl csésze balzsamecet
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
45 dkg koktélparadicsom, félbevágva
2 evőkanál frissen tépett bazsalikom
4 szelet mozzarella
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőfokon hevítsük fel az olajat. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal, és süssük aranyszínűre, oldalanként 6 percig. Tegyük át egy tányérra. Öntsük a serpenyőbe a balzsamecetet, adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk, amíg illatozni nem kezd, kb.1 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, és sózzuk meg. Hagyjuk puhára párolódni, kb. 5-7 perc. Keverjük bele a bazsalikomot. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe. Tegyük a tetejére a mozzarellát, fedjük le, hogy megolvadjon.
Tálalás: Tegyük a tányérra a csirkehúst és kanalazzuk rá a paradicsomot.