HOZZÁVALÓK.
A csirkéhez:
5 db hosszában félbevágott csirkemell
2 teáskanál só
2 csésze Panko zsemlemorzsa
½ csésze parmezán sajt, reszelve
1 evőkanál fokhagyma por
2 tojás, felverve
⅓ csésze növényi olaj (serpenyőben sütéshez)
A szószhoz
1 csésze hagyma, apróra vágva
2 evőkanál fokhagyma, daráltva
2 csésze paradicsomszósz
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál olasz fűszer
¼ csésze friss petrezselyem, apróra vágva
½ teáskanál só
5 szelet mozzarella sajt
1 csésze parmezán saj , reszelve
1 evőkanál friss petrezselyem, finomra vágva
ELKÉSZÍTÉS:
Helyezzen minden félbevágott csirkemellet 2 fólialap közé és klopfolja, hogy minden darab kb. 1 cm vastag legyen. Papírtörlővel teljesen szárítsa meg és ízesítse 1 teáskanál szóval. Tegye félre legalább 10 percre.
Egy lapostányérban keverje össze a Panko zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, a fokhagymaport és a maradék 1 teáskanál sót. Tegyek félre.
Verje fel a tojásokat egy másik tányérba. A félbevágott csirkemell mindkét oldalát mártsa a tojásba, majd mártsa bele a zsemlemorzsás keverékbe.
Melegítsen olajat egy tapadásmentes, lehetőleg öntöttvas serpenyőben, közepesen magas lángon 2 percig, amíg a forró olaj sercegni és csillogni kezd. A csirkemelleket süsse a serpenyőben mindkét oldalukon kb. 4-5 percig, míg aranybarnára és ropogósra sül. Tegye félre egy tányérra.
Ezután elkészítse el a paradicsomszószt. Távolítson el mindent a serpenyőből, kivéve 2 evőkanál forró olajat. Adja hozzá a hagymát és párolja 2 percig, amíg puha nem lesz. Ezután adja hozzá a fokhagymát, és további 2 percig párolja, amíg illatos lesz. Adja hozzá a paradicsomszószt, a paradicsompürét, az olasz fűszereket, a petrezselymet és a sót. Jól keverjek össze, és forraljak fel a szószt. Tegye alacsony lángra és forralja 5 percig. Vegye le a tűzről, és öntse egy tálba.
Most állítsa össze a csirke parmezánt és süsse meg. Egy tepsi aljában egyenletesen kenjen el ½ csésze szószt. Helyezze a csirkemelleket egyenlő távolságban a szószra. Minden mellet kenjen meg ¼ csésze szósszal, helyezzen rá egy szelet mozzarella sajtot és 1 evőkanál parmezán sajtot. A tetejére szórjon finomra vágott petrezselymet. Helyezze a sütőbe és süsse kb. 15 percig, amíg a sajt a csirkemellre olvad.
TÁLALÁS: helyezze a paradicsommártásos, sajtos csirkemellet egy tányér spagetti fölé, vagy fogyassza ropogós kenyérrel, amivel felszívhatja a mártást