2024. Április 27. | Zita
Előző

Steak gombával és bébiburgonyával...

Következő

Krémes fehérbabos paradicsomleves...

Egyszerű parmezános csirke

HOZZÁVALÓK.

A csirkéhez:

5 db  hosszában félbevágott csirkemell  

2 teáskanál só  

2 csésze Panko zsemlemorzsa

½ csésze parmezán sajt, reszelve

1 evőkanál fokhagyma por

2  tojás,  felverve

 ⅓ csésze növényi olaj (serpenyőben sütéshez)

 

A szószhoz 

1 csésze hagyma, apróra vágva

2 evőkanál fokhagyma, daráltva

2 csésze paradicsomszósz

2 evőkanál  paradicsompüré

1 teáskanál olasz fűszer       

¼ csésze friss petrezselyem, apróra vágva

½ teáskanál  só

5 szelet mozzarella sajt 

1 csésze parmezán saj , reszelve

1 evőkanál friss petrezselyem, finomra vágva

ELKÉSZÍTÉS:

Helyezzen minden félbevágott csirkemellet 2 fólialap közé és klopfolja, hogy minden darab kb. 1 cm vastag legyen.  Papírtörlővel teljesen szárítsa meg és ízesítse 1 teáskanál szóval. Tegye félre legalább 10 percre.

Egy lapostányérban keverje össze a Panko zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, a fokhagymaport és a maradék 1 teáskanál sót. Tegyek félre.

Verje fel a tojásokat egy másik tányérba. A félbevágott csirkemell mindkét oldalát mártsa a tojásba, majd mártsa bele a zsemlemorzsás keverékbe.

Melegítsen olajat egy tapadásmentes, lehetőleg öntöttvas serpenyőben, közepesen magas lángon 2 percig, amíg a forró olaj sercegni és csillogni kezd. A csirkemelleket süsse a serpenyőben mindkét oldalukon kb. 4-5 percig, míg aranybarnára és ropogósra sül. Tegye félre egy tányérra.

Ezután elkészítse el a paradicsomszószt. Távolítson el mindent a serpenyőből, kivéve 2 evőkanál forró olajat. Adja hozzá a hagymát és párolja 2 percig, amíg puha nem lesz. Ezután adja hozzá a fokhagymát, és további 2 percig párolja, amíg illatos lesz. Adja hozzá a paradicsomszószt, a paradicsompürét, az olasz fűszereket, a petrezselymet és a sót. Jól keverjek össze, és forraljak fel a szószt. Tegye alacsony lángra és forralja 5 percig. Vegye le a tűzről, és öntse egy tálba.

Most állítsa össze a csirke parmezánt és süsse meg. Egy tepsi aljában egyenletesen kenjen el  ½ csésze szószt. Helyezze a csirkemelleket egyenlő távolságban a szószra. Minden mellet kenjen meg ¼ csésze szósszal, helyezzen rá egy szelet mozzarella sajtot és 1 evőkanál parmezán sajtot. A tetejére szórjon finomra vágott petrezselymet. Helyezze a sütőbe és süsse kb. 15 percig, amíg a sajt a csirkemellre olvad.

 

TÁLALÁS: helyezze a paradicsommártásos, sajtos csirkemellet egy tányér spagetti fölé, vagy fogyassza ropogós kenyérrel,  amivel felszívhatja a mártást

Előző

Steak gombával és bébiburgonyával...

Következő

Krémes fehérbabos paradicsomleves...

Kövess minket!