Hozzávalók:
90 dkg lazacfilé
1-1,5 teáskanál citromos-borsos fűszerezés
1 teáskanál só
1 kis hagyma, felszeletelve és karikákra vágva
6 citromszelet
1/4 csésze vaj, felkockázva
kapormártás:
1/3 csésze tejföl
1/3 csésze majonéz
1 evőkanál finomra vágott hagyma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál elkészített torma
3/4 teáskanál kapor
1/4 teáskanál fokhagymasó
ízlés szerint só
Elkészítés:
Béleljünk ki egy 15x10x1 hüvelykes tepsit strapabíró fóliával; enyhén kenjük ki. Tegyük a lazacot a bőrével lefelé a fóliára. Szórjuk meg citromos-borsos fűszerrel és sóval. Tegyük a tetejére a hagymát és a citromot. Tegyünk rá vajat. Hajtsuk a fóliát a lazac köré; szorosan zárjuk le,
Süssük 350°-on 20 percig. Óvatosan nyissuk ki a fóliát, hogy a gőz távozhasson. Pihentessük a lazacot 3-5 percig, lehetőleg a tűzhelytől távolabbi helyen.
Közben keverjük simára a mártás hozzávalóit.
Tálalás: párolt zöldség, bulgur vagy rizs körettel