2024. Április 27. | Zita
Előző

Zöldségleves gazdagon...

Következő

Dinner Winner marharagú...

Lazac tejszínes kapormártással

Hozzávalók:

90 dkg lazacfilé

1-1,5 teáskanál citromos-borsos fűszerezés

1 teáskanál só

1 kis hagyma, felszeletelve és karikákra vágva

6 citromszelet

1/4 csésze vaj, felkockázva

 

kapormártás:

1/3 csésze tejföl

1/3 csésze majonéz

1 evőkanál finomra vágott hagyma

1 teáskanál citromlé

1 teáskanál elkészített torma

3/4 teáskanál kapor

1/4 teáskanál fokhagymasó

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

Béleljünk ki egy 15x10x1 hüvelykes tepsit strapabíró fóliával; enyhén kenjük ki. Tegyük a lazacot a bőrével lefelé a fóliára. Szórjuk meg citromos-borsos fűszerrel és sóval. Tegyük a tetejére a hagymát és a citromot. Tegyünk rá vajat. Hajtsuk a fóliát a lazac köré; szorosan zárjuk le,

Süssük 350°-on 20 percig. Óvatosan nyissuk ki a fóliát, hogy a gőz távozhasson. Pihentessük a lazacot 3-5 percig, lehetőleg a tűzhelytől távolabbi helyen.

Közben keverjük simára a mártás hozzávalóit.

 

Tálalás: párolt zöldség, bulgur vagy rizs körettel

 

Előző

Zöldségleves gazdagon...

Következő

Dinner Winner marharagú...

Kövess minket!