Hozzávalók (4 adag):
½ csésze frissen reszelt parmezán sajt
1 ½ teáskanál pirospaprika
1 teáskanál fokhagyma por
½ teáskanál só
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
4 db kb. 15 dkg-os tilapia filé, felolvasztva, ha fagyasztott
olívaolaj spray
1 evőkanál darált friss petrezselyem (opcionális)
4 szelet citrom (elhagyható)
Elkészítés:
Melegítse elő a légsütőt 200 C-ra. Keverje össze a parmezán sajtot, a paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot egy tálban. Papírtörlővel szárítsa meg a tilapia filéket. Mindkét oldalát locsolja meg olívaolajjal, majd a filék mindkét oldalát nyomkodja a parmezán keverékbe. Rázza le a felesleget, majd permetezze be újra olívaolajjal. Helyezze a légsütő kosarába. Addig süsse, amíg a hal villával könnyen leválik a légsütőtől, kb. 6-8 percig. Lehet, hogy a halat több tételben kell megsütnie, a légsütő méretétől függően.
Tálalás: Szórjuk meg petrezselyemmel, és tálaljuk citrom karikákkal. Saláta ésfőtt rizs egyaránt illik hozzá..