2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Ropogós chilis marhahús...

Következő

Párolt báránycomb...

Air Fryer Tilapia hal

Hozzávalók (4 adag):

½ csésze frissen reszelt parmezán sajt

1 ½ teáskanál pirospaprika

1 teáskanál fokhagyma por

½ teáskanál só

½ teáskanál frissen őrölt fekete bors

4 db kb. 15 dkg-os tilapia filé, felolvasztva, ha fagyasztott

olívaolaj spray

1 evőkanál darált friss petrezselyem (opcionális)

4 szelet citrom (elhagyható)

 

Elkészítés:

Melegítse elő a légsütőt 200 C-ra. Keverje össze a parmezán sajtot, a paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot egy tálban. Papírtörlővel szárítsa meg a tilapia filéket. Mindkét oldalát locsolja meg olívaolajjal, majd a filék mindkét oldalát nyomkodja a parmezán keverékbe. Rázza le a felesleget, majd permetezze be újra olívaolajjal. Helyezze a légsütő kosarába. Addig süsse, amíg a hal villával könnyen leválik a légsütőtől, kb. 6-8 percig. Lehet, hogy a halat több tételben kell megsütnie, a légsütő méretétől függően.

 

Tálalás: Szórjuk meg petrezselyemmel, és tálaljuk citrom karikákkal. Saláta ésfőtt rizs egyaránt illik hozzá..

Előző

Ropogós chilis marhahús...

Következő

Párolt báránycomb...

Kövess minket!