2024. Július 19. | Emília
Előző

Tonhalpörkölt burgonyával...

Következő

Parmezános csirke...

Krémes tortellini leves kolbásszal

Hozzávalók:

45 dkg száraz kolbász, kisebb darabokra vágva

½ csésze hagyma, apróra vágva

1 evőkanál fokhagyma, ledarálva

1 teáskanál só

1 teáskanál őrölt fekete bors

1 evőkanál univerzális liszt

3 csésze paradicsomszósz

1 csomag (25 dkg) sajtos tortellini

½ csésze tejszín  (vagy fél és fél tejszín)

1 csésze bébispenót

½ csésze kelkáposzta, szárát eltávolítjuk és apróra vágjuk

1 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva ( díszítéshez)

 

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy nagy fazekat 2 percig közepes lángon. Tegyük bele a kolbászt, és kevergetve pirítsuk 5-7 percig. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pároljuk puhára. Jól keverjük össze, és ízesítsük sóval és borssal.

Keverjük hozzá a lisztet, amíg jól össze nem áll, körülbelül 1 perc. Ezután öntsük fel a paradicsomszósszal. Vegyük le a hőt közepesre, és keverjük jól össze a lábosban lévő összetevőket. Forraljuk fel a szószt. Tegyük alacsony lángra, és főzzük további 5 percig.

Adjunk hozzá tortellinit, és főzzük puhára, körülbelül 8-10 percig a csomagoláson található utasítások szerint. Időnként keverjük meg, hogy egyenletesen főjjön. Ha a leves állaga túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés vizet vagy csirkehúslevest.

Adjunk hozzá tejszínt, és jól keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a láng alacsony legyen, továbbá jól keverjük össze, hogy sima krémes állagot kapjunk. A tejszín hozzáadása után a leves krémes narancssárga színűvé válik. Adjuk hozzá a spenótot és a kelkáposztát, főzzük puhára, kb. 1 percig.

.

Tálalás: Díszítsük a tetejét friss petrezselyemmel, és melegen tálaljuk.

 

Előző

Tonhalpörkölt burgonyával...

Következő

Parmezános csirke...

Kövess minket!