Hozzávalók:
45 dkg száraz kolbász, kisebb darabokra vágva
½ csésze hagyma, apróra vágva
1 evőkanál fokhagyma, ledarálva
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál univerzális liszt
3 csésze paradicsomszósz
1 csomag (25 dkg) sajtos tortellini
½ csésze tejszín (vagy fél és fél tejszín)
1 csésze bébispenót
½ csésze kelkáposzta, szárát eltávolítjuk és apróra vágjuk
1 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva ( díszítéshez)
Elkészítés:
Melegítsünk fel egy nagy fazekat 2 percig közepes lángon. Tegyük bele a kolbászt, és kevergetve pirítsuk 5-7 percig. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pároljuk puhára. Jól keverjük össze, és ízesítsük sóval és borssal.
Keverjük hozzá a lisztet, amíg jól össze nem áll, körülbelül 1 perc. Ezután öntsük fel a paradicsomszósszal. Vegyük le a hőt közepesre, és keverjük jól össze a lábosban lévő összetevőket. Forraljuk fel a szószt. Tegyük alacsony lángra, és főzzük további 5 percig.
Adjunk hozzá tortellinit, és főzzük puhára, körülbelül 8-10 percig a csomagoláson található utasítások szerint. Időnként keverjük meg, hogy egyenletesen főjjön. Ha a leves állaga túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés vizet vagy csirkehúslevest.
Adjunk hozzá tejszínt, és jól keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a láng alacsony legyen, továbbá jól keverjük össze, hogy sima krémes állagot kapjunk. A tejszín hozzáadása után a leves krémes narancssárga színűvé válik. Adjuk hozzá a spenótot és a kelkáposztát, főzzük puhára, kb. 1 percig.
.
Tálalás: Díszítsük a tetejét friss petrezselyemmel, és melegen tálaljuk.