2024. December 11. | Árpád, Árpádina
Előző

Air Fryer Tilapia hal...

Következő

Bárány curry...

Párolt báránycomb

Hozzávalók:

4 nagy báránycomb (vagy 6 kisebb báránycomb)

Frissen őrölt fekete bors

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

4 evőkanál vaj, elosztva

1 hagyma, apróra vágva

2 közepes sárgarépa, meghámozva és apróra vágva

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 evőkanál paradicsompüré

2 csésze marhahúsleves

1 (kb.40 dkg-os) doboz paradicsomszósz

2 szál rozmaring

1 csésze vörösbor

Burgonyapüré a tálaláshoz

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra. Fűszerezzük a báránycombot sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben, vagy kerek hőálló edényben közepesen magas hőfokon hevítsük fel az olajat. Tegyük bele a bárányhúst, és süssük, amíg minden oldalról aranyszínűre nem sül, oldalanként kb. 4 percig. Szükség szerint adagokban dolgozzunk. Vegyük ki a bárányhúst az edényből, és tegyük tányérra.

 

Az edényben olvasszunk meg 2 evőkanál vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és süssük puhára, 4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük, amíg illatozni nem kezd, kb.1 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, és addig keverjük, amíg a zöldségeket bevonja.

 

Öntsük fel a húslevessel és a paradicsomszósszal, majd helyezzük a báránycombot is az edénybe. Adjuk hozzá a rozmaringot, és forraljuk fel. Fedjük le, és tegyük át a sütőbe. Főzzük, amíg a báránycombok teljesen megpuhulnak, kb.2 órán át. A legjobb módja annak, hogy megtudjuk, hogy a báránycombok elkészültek-e, ha ellenőrizzük, hogy a hús villásan puha-e. Ha még kemény folytassuk a sütést, amíg omlós nem lesz.

 

Vegyük ki a bárányhúst az edényből, és tegyük egy vágódeszkára. Fóliával takarjuk be, hogy melegen tartsa. Vegyük ki a rozmaringot, dobjuk el.

 

Tegyük vissza az edényt a tűzhelyre, közepes lángon. Adjuk hozzá a bort, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk főni, amíg besűrűsödik, kb. 10 perc. Keverjük bele a maradék 2 evőkanál vajat.

 

Tálalás: Tálaljuk a bárányt burgonyapürével, és kanalazzuk rá a mártást.

 

Előző

Air Fryer Tilapia hal...

Következő

Bárány curry...

Kövess minket!