2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Jalapeno popper töltött tojások...

Következő

Paradicsomos rizottó...

Sertésszelet sült burgonyával

Hozzávalók (6 adag):

3 evőkanál vaj

3 evőkanál liszt

1-1/2 teáskanál só

1/4 teáskanál bors

kb. 4 dl húsleveslé

6 sertésborda vagy karajszelet

2 evőkanál repceolaj

ízlés szerint só és bors

6 csésze vékonyra felszeletelt hámozott burgonya

1 közepes hagyma, felszeletelve

paprika és apróra vágott friss petrezselyem, opcionális

 

Elkészítés:

Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a vajat; keverjük simára benne a lisztet, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a húsleveslét. Forraljuk fel; főzzük és keverjük 1 percig, vagy amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

 

Egy nagy serpenyőben barnítsuk meg a sertésszeleteket mindkét oldalukon az olajban; ha szükséges, szórjuk meg további sóval és borssal.

 

Egy kizsírozott tepsiben, vagy jénaiban rétegezzük a burgonyát és a hagymát. Öntsük

a húsleves keveréket a rétegekre. Tegyük a sertésszeleteket a tetejére. Fedjük le, és előmelegített, légkeverésen 190°-on süssük kb. 50 percig. Ekkor vegyük le a fedőt és további 10 percig süssük, vagy amíg a hús és a burgonya megpuhul. Aki kívánja, szórja meg paprikával és petrezselyemmel.

Előző

Jalapeno popper töltött tojások...

Következő

Paradicsomos rizottó...

Kövess minket!