Hozzávalók (6 adag):
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
1-1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
kb. 4 dl húsleveslé
6 sertésborda vagy karajszelet
2 evőkanál repceolaj
ízlés szerint só és bors
6 csésze vékonyra felszeletelt hámozott burgonya
1 közepes hagyma, felszeletelve
paprika és apróra vágott friss petrezselyem, opcionális
Elkészítés:
Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a vajat; keverjük simára benne a lisztet, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a húsleveslét. Forraljuk fel; főzzük és keverjük 1 percig, vagy amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Egy nagy serpenyőben barnítsuk meg a sertésszeleteket mindkét oldalukon az olajban; ha szükséges, szórjuk meg további sóval és borssal.
Egy kizsírozott tepsiben, vagy jénaiban rétegezzük a burgonyát és a hagymát. Öntsük
a húsleves keveréket a rétegekre. Tegyük a sertésszeleteket a tetejére. Fedjük le, és előmelegített, légkeverésen 190°-on süssük kb. 50 percig. Ekkor vegyük le a fedőt és további 10 percig süssük, vagy amíg a hús és a burgonya megpuhul. Aki kívánja, szórja meg paprikával és petrezselyemmel.