2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Kagylós spagetti koktélparadicsommal...

Következő

Parmezános csirkemell...

Superfood saláta

Hozzávalók (6 adag):

300 g quinoa

0,5 db lilahagyma

1 db kaliforniai paprika

1 db narancs

1 db avokádó

0,5 kis vörös vesebab konzerv

0,5 kukoricakonzerv

1 db gránátalma

2 db lime leve

2 gerezd fokhagyma

3 ek citromos olíva olaj

0,5 tk koriander

2 tk petrezselyem

só, bors

 

Elkészítés:

A quinoát áztassuk be, öntsük le a levét, öblítsük át, melyhez használjunk nagyon apró lyukú szűrőt. Majd enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben 15-20 perc alatt főzzük meg és tegyük félre, takarjuk le több konyharuhával. A kaliforniai paprikát és hagymát, narancsot és avokádót vágjuk kockákra (avokádóból célszerű nem túl puhát használni salátákhoz), keverjük el a kukoricával és babbal. Végül keverjük hozzá a kihűlt quinoát és a gránátalma magját. A lime-ból, zúzott fokhagymából, olíva olajból és fűszerekből készítsünk páclevet és forgassuk vele össze a salátát.

recept: Alakorvoslás

 

Előző

Kagylós spagetti koktélparadicsommal...

Következő

Parmezános csirkemell...

Kövess minket!